Няколко пъти в годината жителите на датските острови, разположени на

...
Няколко пъти в годината жителите на датските острови, разположени на
Коментари Харесай

Ужасяващи СНИМКИ 18+ на масово клане на китове и делфини

Няколко пъти в годината жителите на датските острови, ситуирани на 440 благи от крайбрежието на Англия, съблюдават многовековна традиция - избиването на десетки и стотици пилотни китове и делфини.

Организацията за отбрана на морските създания Sea Shepherd UK е снимала всеобщото ликвидиране в залива на селището Хвалвик. Жителите на Фарьорските острови настояват, че убийствата са контролирани от закона, само че обществото е на друго мнение.

Няма никакви подозрения, че това е просто нечовешко и на тези обичаи би трябвало да се постави край.  Фото © Sea Shepherd UK / Triangle News
Това 10-ият лов на китове на Фарьорските острови тази година. До в този момент са убити 536 черни делфина. "По време на клането от ден на ден и повече хора и туристи се спираха на брега, с цел да следят по какъв начин семейство черни делфини се бори за живота си ", споделя представител на Sea Shepherd UK
 Фото © Sea Shepherd UK / Triangle News
"Макар те да назовават този развой "хуманен ", той е надалеч от това. Виждат се доста неудачни мъчителни опити за оглушаване на животното. Освен това, там вървят цели фамилии с децата си и децата гледат и си играят до труповете ", споделя още той.
 Фото © Sea Shepherd UK / Triangle News
Някои прецеденти на тази "семейна " веселба може да бъдат с лекост избрани като безчовечие. Например, екипът на Sea Shepherd UK е станал очевидец на това, по какъв начин бременна женска е убита, а по-късно от утробата ѝ е било изрязано нейното малко.

"От участник нашият екип разбра, че неродените китчета няма да бъдат изядени, а вместо това те ще бъдат "върнати в морето ". Много сладкодумен метод да се каже, че телата им просто ще бъдат изхвърлени ". споделят още от Sea Shepherd UK
 Фото © Sea Shepherd UK / Triangle News
Исторически убийството на китове в крайморските страни е било нужда. Те са били убивани освен за издръжка, само че и в качеството им на източник на гориво - китовата мехлем, а и, естествено, поради китовите мустаци, които се употребяват за произвеждането на четки и други движимости за бита.



В момента обаче въпросните всеобщи убийства на китове са единствено традиция, която няколко пъти в годината шокира интернационалната общественост със своята свирепост.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР