Няколко от тях вече са се обърнали към руското Министерство

...
Няколко от тях вече са се обърнали към руското Министерство
Коментари Харесай

Паника: Руски милиардери търсят вариант да спасят парите си

Няколко от тях към този момент са се обърнали към съветското Министерство на финансите с молба да издаде специфични валутни държавни скъпи бумаги, които да бъдат изкупени от тях с активите, които се намират в непознати банки.

Така те ще могат да преведат парите си от офшорни зони в Русия и са подготвени поради това да платят % на държавния бюджет на Русия, заяви „ Ройтерс “, като се базира на четири източника.

Милиардерите не желаят да вършат преводи от непознати в съветски банки на активите си, защото не ги устройва доходността, а и изключително ценят анонимността, която съветските банки не могат да им подсигуряват.

От друга страна, самите съветски банки могат да откажат да одобряват офшорни пари, поради заплахата самите те да попаднат под удара на глобите. Западните банки към този момент са почнали да ревизират сметките на хора, за които се счита, че принадлежат към приятелския кръг на президента Путин и които евентуално могат да попаднат под новите наказания на Съединени американски щати.

Някои от олигарсите даже са споделили в стеснен кръг, че лимитират появяването си на събития, на които участва и Владимир Путин, с цел да не притеглят вниманието на американците към себе си.

Както е известно, откакто Доналд Тръмп подписа през август тази година закон за нови наказания, американското Министерство на финансите бе задължено да сформира лист на милиардерите от Русия, близки до Кремъл, като ревизира източниците им на приходи, наличния капитал в западни банки и бизнес-връзките им в Европа и Съединени американски щати.

Срокът за правене на този лист изтича през март 2018 година.

„ Хората са в суматоха. Ситуацията е непредсказуема. Ако те признаят за непосредствен до Путин, по какъв начин ще доказваш, че това не е по този начин. Да водиш каузи за парите си против американското държавно управление е доста мъчно “, декларира почитан чиновник в огромна съветска компания.

Според оценката на Калифорнийския университет, през 2014 година съветски жители са имали сметки в офшорни компании на сума от към 200 милиарда $, което е към 10% от Брутният вътрешен продукт на Русия за същата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР