Няколко неща са известни за най-скъпият имот, продаван някога във

...
Няколко неща са известни за най-скъпият имот, продаван някога във
Коментари Харесай

Никой не знае кой плати 160 милиона паунда за най-скъпия имот в Лондон

Няколко неща са известни за най-скъпият парцел, продаван в миналото във Англия. Той се намира в Лондон, живеещите в него могат да се възползват от 24-часово 5-звездно хотелско обслужване, от винарска маза и това против 160 милиона паунда или 209 милиона $.

Едно обаче остава тайнственост - кой е купувачът на първокласния апартамент, намиращ се в Уан Хайд Парк, който е емблематичен комплекс в британската столица.

Според информация на Bloomberg холдинговите компании PHB London Holdings и PHB London Dormant са закупили парцела със заем от Credit Suisse. От банката обаче отхвърлят да дадат спомагателна информация за договорката.

Причината, че купувачът е в сянка е елементарно обяснима. Това е по този начин, тъй като двете компании, посредством които е осъществена договорката, са регистрирани на английския остров Гърнзи. Според законодателството там не се изисква да се разкрива собствеността на сдруженията.

Цената от 160 милиона паунда може да е в действителност рекордна за страната, само че неналичието на информация по отношение на купувача не е нещо ново. Имотният пазар в Лондон има известност като място, където доста заможни хора съумяват да " изперат " мръсни пари.

Анонимността на новия притежател на парцела обаче идва на висока цена. Той ще би трябвало да заплаща по 220 000 паунда или 287 000 $ под формата на такси и налози единствено, с цел да резервира самоличността си в загадка.

Според следствие на Guardian демонстрира, че в страната има над 200 заможни задгранични жители, които са подготвени да сторят същото единствено и единствено да не разкриват самоличността си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР