Няколко души, повечето от които тийнейджъри, бяха задържани от швейцарската

...
Няколко души, повечето от които тийнейджъри, бяха задържани от швейцарската
Коментари Харесай

Швейцария пламва по примера на Франция - насилие и арести

Няколко души, множеството от които младежи, бяха арестувани от швейцарската полиция, откакто счупили витрини на няколко магазина в граничния град Лозана при вълнения, избухнали по образеца на тези в прилежаща Франция, съобщи Асошиейтед прес.

Повече от 100 души се събраха нощес в центъра на Лозана, във френскоезична Западна Швейцария, уточни в изказване полицията. Според силите на реда протестиращите са се отзовали на няколко апела в обществените мрежи, свързани с продължаващите няколко следващи нощи вълнения, раздрусали Франция след гибелта във вторник на 17-годишен юноша от при полицейска инспекция на пътя в парижко предградие.
-->
Няколко витрини и една врата на магазин са били счупени, до момента в който служителите на реда се опитвали да разпилян младежите, замерващи ги с павета и запалителни бомби, заяви полицията. Силите на реда са задържали шест души на възраст сред 15 и 17 години - три девойки и три момчета, които са жители надлежно на Португалия, Сомалия, Босна и Херцеговина, Швейцария, Грузия и Сърбия, както и един 24-годишен швейцарец.

Няма ранени измежду полицейските чиновници.

В четвъртък близо 10 души бяха арестувани в белгийската столица Брюксел, където при вълнения бяха потушени няколко пожара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР