Няколко дни по-късно, докато детето играе с балона, той се

...
Няколко дни по-късно, докато детето играе с балона, той се
Коментари Харесай

Детски балон с хелий се възпламени - дете е с изгаряния по главата

Няколко дни по-късно, до момента в който детето играе с балона, той се самовъзпламенява. Това довежда до изгаряния в региона на главата на детето - на лицето му.

 

Семейството купува балона на 23 март, 5 дни по-късно балонът се самозапалва в дома им. Родителите подават сигнал към Комисията за отбрана на потребителите и към Министерство на вътрешните работи.

 

" По случая тече инспекция. Балоните попадат в наредбата за детски играчки и този балон е припознат от нашия специалист като подобен. Това са нов тип балони, разнообразни от латексовите, които са всеобщо употребявани. Това са балони, които са от фолио. Важно е върху балона да има сложена маркировка, което подсигурява, че производителят е приложил европейските правила за сигурност ", съобщи в  " Денят стартира " по Българска национална телевизия Мирослав Йотов от Главна дирекция " Надзор на пазара ".

По думите му е наложително върху изделието или върху етикет върху изделието да бъде нанесено наименованието и адресът на потребителя и при нужда на вносителя.

 

" Задължителни са предупредителните надписи и текстовете върху изделието или върху етикет върху изделието. Трябва да се употребява под контрола на възрастен. Балоните не би трябвало да се надуват с уста, а да се употребява помпа. Хелият би се запалил, в случай че има мощна искра, в тази ситуация допускам, че е запълнен с различен тип газ ", добави Мирослав Йотов.

Съветите му към потребителите са да не се купуват артикули от улични сергии, тъй като не може да се наблюдава кой е търговецът, защото няма касова записка.

 

Кметът на регион " Овча Купел " отхвърли да разяснява тематиката. От Столичния инспекторат обявиха за Българска национална телевизия, че в същия ден, когато е закупен балонът, не са осъществявани инспекции за търговия навън в парк " Овча купел ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР