Някои западни наблюдатели, използващи уеб услугата Flightradar24, позволяваща наблюдение на

...
Някои западни наблюдатели, използващи уеб услугата Flightradar24, позволяваща наблюдение на
Коментари Харесай

Руски разузнавателен самолет А-100 „Премьер” навлязъл над Донбас?

Някои западни наблюдаващи, употребяващи уеб услугата Flightradar24, позволяваща наблюдаване на въздушното пространство в действително време, разгласиха на 21 април 2021 година в мрежата информация, че съветският аероплан DLRO A-100 Premier сякаш се е виждал със западен курс в небето на крайния юг на DPR.
Според уеб страницата topcor.ru, наблюдаващите даже предположили, че посоченият аероплан може да летял по нататък от Мариупол, който е под контрола на Киев, и малко останало да се срещне с разследващия БЛА на американските Военновъздушни сили RQ-4 Global Hawk (номер 11-2049).
Беше изяснено, че гореспоменатият перспективен аероплан за ранно предизвестие и надзор (номер RF-78651), издигнат въз основата на Il-76MD-90A, евентуално е изхвърчал от Таганрог в крайния съветски югозапад, където към този момент е основан един A-50 (номер 94268), неотдавна пребазиран там от Иваново. По време на полета А-100 „ проникнал “ във въздушното пространство на ДНР в направление на украинския пристанищен Мариупол. Точно в същото време американците следили какво се случва на контактната линия сред страните в Донбас.
Тази информация " за нахлуването на съветския аероплан " провокира мощен песимизъм измежду големия брой коментатори, които мъчно могат да бъдат обвинени в състрадание на Москва. Те рационално означиха, че нито американските, нито украинските военни са получили удостоверение за това, а A-100 към момента се тества и би трябвало да влезе в съветските Въздушнокосмически сили едвам през 2024 година.
Освен това украинската войска разполага с остаряла, само че огромна система за противовъздушна защита, която неведнъж е потвърдила, че не е мъчно да се смъкват огромни и ниско маневрени самолети с размерите на транспортен или пътнически аероплан и към момента да не са обхванати от съпътстващи изтребители.
Някои коментатори подходиха към описания полет на А-100 като цяло с огромен жлъч и намерено се подиграваха на тези, които разгласиха фотографията, на която съветският аероплан беше „ закрепен “ в Мариупол. Някои консуматори разгласиха сходни фотоси, само че на тях траекторията на полета на A-100 беше удължена още повече, където дължината на маршрута зависи единствено от въображението на създателя.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР