Някои премиери на нови автомобили се очакват с особено нетърпение,

...
Някои премиери на нови автомобили се очакват с особено нетърпение,
Коментари Харесай

Тест и БГ цени на новата Kia Sportage

Някои министър председатели на нови коли се чакат с изключително неспокойствие, а що се отнася до родния пазар на нови коли, то Kia Sportage безспорно спада към тази група. Новото потомство към този момент провокира огромен интерес по време на статичната си премиера, а в този момент автомобилът е на родна земя. Екипът ни бе първият, който изпита качествата на новия Sportage. По-добър ли е от предшественика си и избавил ли се е от грешките на корейския си брат, ви описваме в този момент.
`Тест

Всъдеходите от сегмента " C " са измежду най-популярните коли и на европейския и на родния пазар. Освен 2020 година, която прекъсна непрекъснатия растеж на продажбите, такива коли се радват на все по-голяма известност. През 2021 година SUV-тата реализираха няколко % по-добър резултат, в сравнение с през 2019 година А както към този момент споменахме и както е добре известно, Kia Sportage е един от най-популярните коли в този сегмент.

Екстериор `Тест

И съдейки по новото потомство този факт надали ще се промени. Новият Sportage е напълно модифициран. Петото потомство получава напълно друга визия - странни очертания, голяма радиаторна решетка, забавни дневни светлини с форма на бумеранг и мощно изнесени настрана съществени фарове, са единствено част от отличителните черти на този модел. Kia-та несъмнено наподобява по-голяма и по-интересна от " брат " си Hyundai Tucson. Има по-малко оребрения, изключително в профил, и е с надалеч по-европейска визия спрямо корейския си съперник. Несъмнено линията на този модел демонстрира съвсем 30-годишния опит на корейците в този сегмент. Най-интересно наподобява задната част на новия представител на " C " сегмента измежду SUV-тата. Виждате, че дизайнерите са отделили доста време, с цел да не се базират на добре познати модели.
`Тест

Несъмнено това е нова дизайнерска посока, в която детайли като комбинираните задни светлини, черната вложка на задната врата, които се сливат стилистично с бронята и сребърните аксесоари в осъществяването GT Line (каквато беше тестовата кола), ще бъдат честа панорама при бъдещите модели на Kia. В резултат на всичко това Kia Sportage е пропорционална и е премислена композиция от модерност и традиция, като резервира съвсем непроменени размери, защото дължината му е единствено с 30 мм по-голяма (4515 мм), широчината се е нараснала с 10 мм (1865 мм), а височината е 1645 мм. Междуосието също една концепция по-дълго (+10 мм и доближава 2680 мм).
Интериор `Тест

В салона също виждаме забавни стилистични промени. Просторен е и добре приключен. Материалите са с чудесно качество, било то на таблото или на вратите, които не отстъпват на това на европейските съперници в сегмента. Най-голямото преимущество е сензорният панел под вентилационните отвори в централната част на арматурното табло. Снабден е единствено с два физически бутона, а повърхността му е покрита с непрозрачен материал.
`Тест

Това е добре премислено решение, защото не се виждат пръстови отпечатъци, което обаче не може да се каже за централната подпора с обичайна " Piano Black " багра. Освен това този панел ви разрешава освен да управлявате климатика, само че и други функционалности на мултимедийната система. С един бутон можете да измененията неговите функционалности и да трансформирате копчетата за температура в ръководство на, да вземем за пример силата на звука или навигацията. Това, което е ни направи усещане и което дефинираме, като един от дребното минуси на модела е, че централният екран, който също е сензорен е надалеч от лидера и навигирането му не е дублирано с контролер в хоризонталната част на междинната подпора.
`Тест

Що се отнася до свързването на електронни джаджи към автомобила - нещо, което е изключително значимо за младото потомство, то за благополучие тук всичко е наред. В централната подпора има типичен USB-A конектор, както и апостериори зарядно устройство. Оставайки на тематиката, заслужава да се означи, че пасажерите на задната седалка също имат опция да зареждат телефоните си. Конекторите обаче не са ситуирани в централния тунел покрай третата зона за ръководство на климатика, а в седалките. По този метод е по-лесно да включите и да се насладите на безкрайна мощ на вашия смарт телефон. Полезно решение в интериора са и подглавниците, които незабавно имат квалифициран изрез за окачване на яке или палто. Разбира се, за клиентите, които харесват класическите решения, има и закачалки при дръжките над вратите.
Двигател и ходови характерности `Тест

Говорейки за избор, тези, които към момента не знаят какъв мотор ще отговори на упованията им, безспорно ще имат мотив за размисъл. От Kia оферират забавна и разнообразна гама от елементи. Тя включва типичен бензин (150 к.с.) и дизел (115 к.с.), бензинов вид със системата Mild Hybrid (150 или 180 к.с.), типичен хибрид (230 к.с.), plug-in хибридна версия (265 к.с.) и дизел със системата Mild Hybrid (136 к.с.). Изборът не свършва дотук, защото купувачът би трябвало да избере и сред предно предаване и 4x4.

Базовите мотори - бензинови и дизелови - имат ръчни скоростни кутии и предно предаване. Така че можете да кажете: класика. Забавлението стартира, когато изборът ни е фокусиран върху разновидности с микрохибридно задвижване. Тук има три разновидността. Два бензинови са с мощ 150 или 180 к.с. И двете са оборудвани с автоматизирана скоростна кутия 7DCT. Въпреки това, единствено при по-мощната версия можете да изберете предно предаване или 4x4. Дизеловият MHEV, въпреки това, има 136 конски сили и, сходно на разновидността със 180 конски сили, два типа задвижване. Според нас най-оптимален все още е бензиновият " мек " хибрид с мощ 180 конски сили. Именно с подобен елемент беше оборудвана тестовата кола.
`Тест

Този мотор предлага прилична динамичност и търпим разход на гориво. Комбинираният подобен, който регистрира ръб компютърът след теста беше 7.3 литра на 100 км пробег. В композиция с автоматизираната трансмисия, която няма скоростен лост, а забавна, само че лесна за ръководство шайба, елементът задвижва чудесно относително огромното купе. Що се отнася до окачването, то е по-скоро твърдо, само че дискомфорт не се усеща. За сметка на това кренът в завоите е най-малък. Колата има няколко режима на работа - " еко ", " нормал " и " спорт ", като при последният стабилизиращата система се задейства малко по-късно, което разрешава леки следени поднасяния в завоите. В никакъв случай обаче автомобилът не може да се назова състезателен.

Изборът на задвижване постоянно е значим, само че в тази ситуация 4х4 системата просто ще ви помогне да се чувствате по-комфортно на сняг. Това не е кола за офроуд и опциите на 4х4 задвижването напълно не са огромни. Изборът на задвижване въздейства на още един фактор - размера на багажника. Kia може да се похвали, че с изключение на Tucson (650 литра), има най-вече товарно пространство в сегмента, предлагайки 591 литра размер. Това безспорно е правилно, само че в тази ситуация с класическия бензин. Избирайки хибридния вид (HEV), губим 4 литра (587 л), а при дизела товарното пространство е с 20 литра по-малко (571 л).
`Тест

Още по-малко място има в багажника на мекия бензинов хибрид (562 л) и на плъгин хибрида (540 л). Най-лош резултат във връзка с товарен отсек има при мекия дизелов хибрид (526 л). Всичко това е резултат от слагането на спомагателна батерия в багажното поделение, а не като при типичен хибрид - под седалката на втория ред. Но да се върнем към динамичните характерности на модела.

както към този момент споменахме, по време на първите тест драйвове имахме опцията да изпитаме мекия хибрид с мощ 180 коня. Това, че не е належащо да се намесвате в системата за ръководство на силата е най-голямото преимущество тук. Без подозрение Kia се справили доста добре и потреблението на класическа автоматизирана трансмисия избавя ушите от дразнещият тон при по-високи обороти.
`Тест

Активният круиз надзор и асистентът за шофиране също работят добре. Той гладко държи колата в средата на лентата, а ускорението (независимо от определения еко или състезателен режим на шофиране) е осезаемо. В този автомобил комфортът при шофиране явно е приоритет. Възможността за включване на отоплението (и на четирите седалки) или изстудяване на предните, отопление на кормилото и други такива капризи, безспорно способстват още повече за удобно шофиране. Хубава е и опцията, която ви разрешава да напуснете мястото за паркиране, без да се постанова да влизате в колата. С от ден на ден и повече препълнени улици и паркинги, това е една страхотна концепция.

Положителна изненада, както към този момент споменахме, е и настройката на окачването. Инженерите са съумели да реализират пословичната златна среда сред удоволствието от шофирането и избора на неравни пътища. Това, което обаче може да е дразнещо, са малко по-високите равнища на звук в купето при по-висока скорост. Става дума за аеродинамични шумове. Иначе, двигателният отсек е шумоизолиран съвършено.
Цена `Тест

И тук идваме до един от най-важните съставни елементи, касаещи изключително българския пазар на коли. У нас Sportage се предлага в 11 разнообразни разновидността на съоръжение и мотори, като цените започват от 50 000 лева, което си е една много атрактивна цена поради съперниците и растящите цени на новите коли. В взаимозависимост от екстри, мотори и задвижване обаче сумата може да скочи съвсем двойно. Ето и цялостната ценова листа на новия Sportage, който, в случай че сте се ориентирали към модел от този клас, е наложително да погледнете от близко.
`Тест

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР