Някои политици наистина нямат мярка. Ежедневно разиграват ролята на принципни

...
Някои политици наистина нямат мярка. Ежедневно разиграват ролята на принципни
Коментари Харесай

Фесовете на родните патриоти лесно се клатят

Някои политици в действителност нямат мярка. Ежедневно разиграват ролята на кардинални и идейни хора, които търсят властта, с цел да пазят ползите на народа. А в същото време правят неща, от които всеки естествен, честен човек се погнусява - освен това още веднъж в името на народа.

От тази порода са водачите на " Обединени патриоти " - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. Две са нещата, които сплотяват тази екзотична троица. Първото е шумно заявената, само че другояче дрънчаща на кухо преданост към националистическата концепция. Защото до каква степен откровена може да бъде патриотичната им ревнивост, откакто са били рамо до рамо с ГЕРБ, която е така близка до омразното им Движение за права и свободи? И второто - готовността им

 

да вкарат в употреба всяка допустима и невъзможна политическа врътка

 

в името на своето политическо оцеляване.

Вождът на " Атака " Волен Сидеров например изпадна от " Обединени патриоти " след голям скандал в края на 2019 година Зарече се - обществено пред цяла България, че, откакто той не участва в нея. А в този момент напълно внезапно не само призна съюза си с Каракачанов и Симеонов, само че изиска и да се върне в него - единствено и единствено да получи опцията да излъчи свои представители в секционните и районните изборни комисии, на каквито присъединяване в обединението му дава право. Сметката му е елементарна, само че правилна - онези, които имат свои хора в изборната администрация на ниско и приблизително равнище, внезапно повишават възможностите си за по-добри резултати при гласуването. Ясно е за какво – едно е, когато политическите ти врагове броят бюлетините и попълнят протоколите с резултатите, а напълно друго, когато и твоите поддръжници вземат участие в тази работа.

Лукавите му бивши партньори обаче за малко щяха да му издърпат това неоценимо преимущество от ръцете. През януари 2021 година Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ - партиите на Каракачанов и Симеонов, желаеха от Централната изборна комисия (ЦИК) публично да извади „ Атака ” от състава на обединението „ Обединени патриоти ”, с която трите партии влязоха в Народното събрание. Това беше

 

добре обмислен удар със съществени последствия.

 

Според Изборния кодекс партиите и обединенията, които се показани в българския и европейския парламенти, си разпределят местата в изборните комисии. С други думи, в случай че „ Атака ” е отвън „ Обединени патриоти ”, щеше да остане без представители в комисиите. А двамата някогашни сътрудници на Сидеров щяха да оберат последните плодове от разпадналата се националистическа коалиция.

Членовете на ЦИК преждевременно и безгрижно на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Сидеров надуши заплахата и неотложно се обърна към съда, който се произнесе в негова изгода. От се разбра, че всичко в „ Обединени патриоти ” се приема с единогласие от трите партии. Напускането на „ Атака ” било поискано от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, а хората на Сидеров по този начин и не са го удостоверили. Следователно, атакистите не престават и до момента да са публично в редовете на „ Обединени патриоти ”. Тоест, ЦИК освен е нарушила закона, само че и го е направила в полза на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ.

Какво се оказва? През 2017 година " Атака " влезе в Народното събрание в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Сидеров оглави групата на патриотите в Народното събрание, дори излъчи министър (бившият шеф на икономическото ведомство Емил Николов, който, наред с Владислав Горанов и Младен Маринов, за връзки с Движение за права и свободи!). В края на 2019 година Каракачанов и Симеонов го  от групата. Всички връзки посред им изглеждаха прекратени. И сега Сидеров се обърна към съда и се примоли – апелирам, потвърдете, че съм дружно с тях, тъй като другояче няма да си получа местенцата в изборните комисии. 

 

Цялата история става напълно шантава,

 

когато вземем поради, че " Обединени патриоти " не престават да действат като коалиция в границите на Народното събрание и държавното управление, само че всяка от съставните части на съюза е поела в друга посока за изборите. Сидеров никой не го желае за сътрудник и той се прави, че не желае никого. От Вътрешна македонска революционна организация си повярваха, че 143 000 гласа, които получиха на евроизборите през 2019 година, ще се възпроизведат в още по-голям размер на парламентарния избор на 4 април и горделиво поеха сами. А Валери Симеонов, останал сам с тъжните мемоари за нищожните си 22 000 гласа на евровота, незабавно се разтършува за нов съдружник. И за всеобщо смайване  на водача на " Воля "  Веселин Марешки. Същият, който през 2019 година пренебрежително и гръмогласно обясняваше пред медиите, че на парламентарната естрада, която Симеонов " осквернил " със своето наличие.

Сега обаче 

 

старите клетви са забравени, а се изричат нови,

 

все едно предните не са били. Но надали би трябвало да се учудваме толкоз. Сидеров - някогашният „ златен пръст ”, е правил всевъзможни главозамайващи обрати. Най-напред поддържаше първото държавно управление на Бойко Борисов, след това се преориентира към кабинета „ Орешарски ”, съшит от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи (дето сякаш всички националисти го ненавиждат), а през 2017 година още веднъж се обвърза с Борисов. Симеонов пък на всеки няколко години се събира с вожда на " Атака " - единствено с цел да се разделят по-късно с проливен дъжд обиди и клюки, а от време на време и физически конфликти. Що се отнася до Каракачанов, той угризения няма - единствено да си напомним какъв брой бързо се обвърза и на Николай Бареков.

Въобще фесовете на родните патриоти се клатят елементарно. Само да се появи подобаващият интерес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР