Някои хранителни продукти имат естествена дълготрайност, други обаче се нуждаят

...
Някои хранителни продукти имат естествена дълготрайност, други обаче се нуждаят
Коментари Харесай

Продукти, които можете да съхранявате по-дълго, отколкото мислите

Някои хранителни артикули имат естествена продължителност, други обаче се нуждаят от малко помощ, с цел да бъде срокът им на прохлада продължен неведнъж.
Ето по какъв начин да съхранявате някои хранителни артикули, тъй че да запазят свежестта си доста дълго време.
Горски плодове + оцет + вода
Смесете оцет и вода надлежно в съответствие 1:10. Изплакнете горските плодове със сместа, отцедете ги, поставете ги в купа и ги съхранявайте в ледник. Сместа е разредена и не би трябвало да се притеснявате, че ще усетите усета на оцета.

Грозде + въже
Вместо да държите гроздето във фруктиера или купа, окачете го на въже, както се окачват чушките за сушене. По този метод всяко зрънце ще остане свежо и няма да се постанова да изхвърляте елементи от чепките грозде.
Целина, броколи или къдраво зеле + фолио
Ако увиете зеленолистен зарзават с железно кухненско фолио ще удължите трайността на зеленчука. Увийте определения зарзават в основата като букет.
Сирене + пергаментова хартия
Ако увиете сиренето в пергаментова хартия вместо да го поставяте в пластмасова или стъклена кутия, ще удължите трайността му неведнъж.
Кайсии + кора за яйца
Не изхвърляйте употребяваните кори за яйца. От тях стават чудесни „ хранилища “ за кайсии. Този плод е нежен и се нуждае от пространство, с цел да резервира свежестта си. Колкото по-разделени една от друга съхранявате кайсиите, толкоз по-трайни ще са те.
Доматите + дръжките надолу или нагоре
Доматите са най-дълготрайни, когато се съхраняват с дръжките надолу или нагоре. Поставете ги върху хартия или картон.
Извара + захар или сол
Солта и захарта работят като консерванти. Ето за какво, в случай че смесите изварата с щипка захар или сол по желание, ще я съхраните за по-дълго.

Месо + коприва + марината
Можете да съхранявате прясно месо в ледник до 6 дни, с помощта на копривата. Как да го извършите? Много просто – поставете няколко стръка коприва върху месото. Увийте го в чиста забрадка, напоена с оцет и го поставете в дървена кутия. Затворете капака на кутията компактно и съхранявайте в ледник. Изплакнете месото преди готвене.
Ябълки + картон или хартия
Ябълките по принцип са дългогодишен плод, само че може да ги извършите още по-издръжливи. Съхранявайте ги върху дебела хартия или картон на хладно място. Това ги защищава от развиване на гниещи процеси.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР