Някои държави от Европейския съюз дават крачка назад и смята,

...
Някои държави от Европейския съюз дават крачка назад и смята,
Коментари Харесай

ЕС може да направи крачка назад за руския петрол

Някои страни от Европейския съюз дават крачка обратно и счита, че може би е време да обмислят отсрочване за възбраната за съветския нефт и да продължат с останалата част от оферти пакет от наказания. Правителствата към момента нямат съглашение за цялостния пакет наказания, в това число поетапна възбрана на петрола, написа Bloomberg.

Един от съперниците на концепцията е Унгария. Според страната прекъсване на съветския нефт, би бил прекомерно нездравословен ход за стопанската система й. Идеята на страната към този момент набира поддръжка. Отлагането на възбраната би било знак за уязвимост, споделят обаче дипломати.

Министър ръководителят на Унгария Виктор Орбан и преди е коментирал, че възбрана на петрола би трябвало да бъде разисквана от водачите на Европейски Съюз на среща на върха. Следващата е плануван за края на май.

Предложението на Европейски Съюз цели да забрани суровия нефт, импорт от Русия, през идващите шест месеца и възбрана за импорт на рафинираните горива до началото на януари.

Европейски Съюз предложи на Унгария и Словакия да се съобразят със глобите до края на 2024 година, а на Чешката република до юни същата година, в случай, че страните мощно разчитат на съветския нефт.

Санкциите на Европейски Съюз изискват единомислещата поддръжка на всички 27 членки. Освен възбраната за импорт на нефт, предлагането на блока за шести кръг от наказания включва проекти за изключване на още три съветски банки от интернационалната платежна система SWIFT и други

Междувременно водещите петролни компании в Европа регистрираха огромни облаги за първото тримесечие, на фона на нарасналите цени на петрола и газа.

И трите съществени производители и търговци - Shell, BP и TotalEnergies - разгласиха най-високите си тримесечни облаги от години насам.

В бъдеще и трите европейски огромни компании, че няма възобновяват контракти за закупуване на съветски нефт и петролни артикули. Shell даже трябваше да се извини за закупуването на съветски недопечен нефт в първите дни на съветската инвазия в Украйна, след реакция продължение на търговията с съветски нефт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР