Някои арабски страни си затварят очите за случващото се в

...
Някои арабски страни си затварят очите за случващото се в
Коментари Харесай

Зеленски: Някои арабски страни си затварят очите за случващото се в Украйна

Някои арабски страни си затварят очите за протичащото се в Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, който е в Саудитска Арабия за срещата на водачите от Арабската лига, съобщи украинската новинарска организация УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

Независимо от това, което се пробва да направи Русия, Украйна и земите ѝ би трябвало да останат самостоятелни, акцентира украинският водач.

Арабските страни могат да се обединят, с цел да работят за спасението на украинците, които са в съветски затвори - някои страни обаче си затварят очите за противозаконната анексия на украински територии от Русия, посочи Зеленски на срещата на водачите от Арабската лига.

" За страдание, в света и тук измежду вас има някои страни, които си затварят очите за тези затвори и за противозаконната анексия. Тук съм, с цел да може всички да признаят, без значение от това какъв брой упорито руснаците се пробват да ви въздействат, че има такова нещо като самостоятелност ", сподели президентът на Украйна.

Володимир Зеленски благодари на Саудитска Арабия и на болшинството от арабските страни за позициите им във връзка с Украйна и за това, че Уставът на Организация на обединените нации би трябвало да бъде спазван, отбелязва УНИАН.

 

Украинският президент Володимир Зеленски стартира работното си посещаване в Саудитска Арабия със среща с престолонаследника и министър председател на страната принц Мохамед бин Салман ал Сауд, съобщи организация Укринформ, като се базира на известие на украинското президентство.

На срещата бяха разисквани в детайли настоящите двустранни връзки и световните проблеми. Украинският държавен глава изрази признателност на Мохамед бин Салман за поканата да взе участие като почетен посетител в срещата на върха на Арабската лига.

Зеленски срещна събеседника си със обстановката със сигурността в Украйна и противодействието на съветския агресор, отбелязва президентството.

Президентът приказва и за главните детайли от украинската мирна самодейност - формулата за мир, която има за цел да спре войната и да възвърне мира.

Държавният глава посочи приноса на Саудитска Арабия за връщането на 10 задгранични военнопленници от съветски плен и изрази интерес от продължение на взаимните старания за освобождението на пандизчиите.

Президентът Зеленски благодари на саудитския престолонаследник за поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и за кардиналната позиция в интернационалните организации.

Престолонаследникът удостовери интереса си към вложения в Украйна и присъединяване във възобновяване на страната.

Володимир Зеленски предложения Мохамед бин Салман Ал Сауд да посети Украйна, добавя президентството.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!         

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР