Някога имало една библиотека, която изгоряла при пожар. От ценните

...
Някога имало една библиотека, която изгоряла при пожар. От ценните
Коментари Харесай

Ако бързаме да открием щастието, може да се разминем с него

Някога имало една библиотека, която изгоряла при пожар. От скъпите й книги оживял единствено един ръкопис. Той попаднал при книжар, който го оставил на един рафт в книжарницата си сред книгите. Така минали години, а ръкописът бил като че ли пропуснат.

Никой от купувачите не му обръщал внимание. Нов притежател купил книжарницата и решил да се отърве от ненужните му книги. Между изхвърлените бил и остарелият ръкопис. На него попаднал дрипльо, който си търсил с какво да възпламени огън.

Малко преди да възпламени ръкописа, прочел какво написа в него „ Този човек, който откри на морския бряг парещ камък, ще откри всичко, за което е мечтал. “. Бедният човечец поел към морето, с цел да открие въпросния камък. Камъните, които докосвал били студени и той още веднъж ги прибирал в морето.

Така търсил с дни, седмици, месеци, години. И един ден ръката му се докоснала до парещ камък, само че той по табиет го хвърлил в морето.

Изводът от тази история е, че когато търсим по-добро бъдеще за себе си е добре да се вглеждаме деликатно във всеки подробност, а не да се оставяме на рутината. Щастието съвсем постоянно е някъде край нас. Ако бързаме да го открием, може да се разминем с него.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР