Някъде между всички лоши новини през първия локдаун миналата година

...
Някъде между всички лоши новини през първия локдаун миналата година
Коментари Харесай

Въпреки хоумофиса, бейби бум няма


Някъде сред всички неприятни вести през първия локдаун предходната година се прокрадваха и прогнозите, че медалът има две страни. Появиха се очаквания, че COVID-кризата и апелите за карантина ще доведат до растеж на раждаемост та.

Това обаче не се сбъдна. Дори в противен случай - 2020 година е следващата година, в която бележим спад на раждаемост та, оповестява Българска национална телевизия.

Със 794 по-малко са ражданията през 2020-а спрямо 2019 година 53 968 са били те през предходната година против 54 762 през 2019 година, демонстрира разбор на " Индекс на лечебните заведения ".

105 са лечебните заведения, в които предходната година е почнал нов живот.
Най-много бебета са проплакали в столичните лечебни заведения:

" Майчин дом " - 3397
" Шейново " - 2285

Следващите в тази ранглиста са пловдивчани. В университетската болница " Селена " през 2020-а година са се родили 2279 бебета. Трети по най-вече родени бебета са в болничното заведение във Варна " Проф. Димитър Стаматов " - 2001 бебета.

На фона на тези цифри, в общини като Каварна, Кубрат, Мадан и Белоградчик през предходната година е имало под 50 родени. И до момента в който за дребните общини това е предстоящо число, има лечебни заведения и в огромни градове, в които за 12 месеца са се родили под 50 бебета. Такива са частните клиники в Хасково и Пловдив.

Какви ще са данните за раждаемост та, откакто минат 9-те месеца от втория локдаун - следва да забележим.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР