Nvidia стана първият производител на чипове, който постига пазарна оценка

...
Nvidia стана първият производител на чипове, който постига пазарна оценка
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Дженсън Хуанг

Nvidia стана първият производител на чипове, който реализира пазарна оценка 1 трлн. $, на фона на големия интерес към технологиите за изкуствен интелект. От началото на годината книжата на американската компания са поскъпнали със 180%. Nvidia съумя да изпревари другите компании за чипове и се трансформира в най-големия производител на по този начин нужната технология за произвеждане на артикули с изкуствен интелект.Главният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг разгласи, че настоящето съоръжение в центровете за данни на стойност 1 трилион $ ще би трябвало да бъде сменено с чипове с изкуствен интелект, защото генеративният изкуствен интелект се ползва във всеки артикул и услуга. Той обаче обърна внимание, че американската софтуерна промишленост е застрашена от " големи вреди " от ескалиращата борба за чипове сред Вашингтон и Пекин. Въведеният от администрацията на Джо Байдън надзор върху износа на Съединени американски щати, целящ да забави китайското произвеждане на полупроводници, е оставил групата от Силициевата котловина с " вързани ръце " и неспособна да продава съвременни чипове на един от най-големите пазари на компанията.

Nvidia стана първият производител на чипове, който реализира пазарна оценка 1 трлн. $, на фона на големия интерес към технологиите за изкуствен интелект. От началото на годината книжата на американската компания са поскъпнали със 180%. Nvidia съумя да изпревари другите компании за чипове и се трансформира в най-големия производител на по този начин нужната технология за произвеждане на артикули с изкуствен интелект.

Главният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг разгласи, че настоящето съоръжение в центровете за данни на стойност 1 трилион $ ще би трябвало да бъде сменено с чипове с изкуствен интелект, защото генеративният изкуствен интелект се ползва във всеки артикул и услуга. Той обаче обърна внимание, че американската софтуерна промишленост е застрашена от " големи вреди " от ескалиращата борба за чипове сред Вашингтон и Пекин. Въведеният от администрацията на Джо Байдън надзор върху износа на Съединени американски щати, целящ да забави китайското произвеждане на полупроводници, е оставил групата от Силициевата котловина с " вързани ръце " и неспособна да продава съвременни чипове на един от най-големите пазари на компанията.
Свързани публикации Експерти и мениджъри: Изкуственият разсъдък основава риск от изгубване на човечеството 1 юни 2023, 07:07 Nvidia е покрай това да стане първата компания за чипове с оценка от 1 трлн. $ 26 май 2023, 11:48
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР