Nvidia не бърза да анонсира новото поколение видеокарти GeForce и

...
Nvidia не бърза да анонсира новото поколение видеокарти GeForce и
Коментари Харесай

Nvidia разполага с големи излишъци от графичните процесори Pascal

Nvidia не бърза да анонсира новото потомство видеокарти GeForce и продължава да предлага на геймърите графичните решения на семейството Pascal.
През миналата една година тези видеокарти се използваха за рандеман на криптовалута и се купуваха като топъл самун. Това накара Nvidia, както и нейните AIB сътрудници да усилват производството. Но в този момент всичко се трансформира.

Уеб-порталът HardOCP заяви, че производителите на видеокарти с графичните процесори на Nvidia са се сблъскали с прекомерно огромни остатъци графични чипове Pascal . Основата причина за тази обстановка е намалелият интерес на майнърите. Нещо повече, един от водещите тайвански производители (според тази информация, ASUS, MSI или Gigabyte), е върнал на Nvidia огромна партида от 300 000 графични процесори. Те се оказаха непотребни заради мощно намалелите продажби.

Едновременно с това се оповестява, че Nvidia е нараснала закупуването на GDDR5 памети, употребявани във видеокартите от ранга на GeForce GTX 1070 Ti. За да не допусне загуба от спада в цените на графичните карти след излизането на видеокартите от ново потомство, Nvidia бърза да продаде остатъците, като им слага повече памет и леко понижава техните цени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР