Nvidia, един от най-активните играчи на пазара за системи с

...
Nvidia, един от най-активните играчи на пазара за системи с
Коментари Харесай

Nvidia създаде невронна мрежа, генерираща реални снимки на несъществуващи хора

Nvidia, един от най-активните играчи на пазара за системи с изкуствен интелект, показа нов логаритъм за генериране на реалистични изображения, които прекалено много наподобяват на същински фотоси на хора. Научната работа е оповестена в arxiv.org.

Използва се двойна невронна мрежа. Едната част е подготвен с действителни фотоси логаритъм, който основава нови изображения до тогава, до момента в който втората част на невронната мрежа не стартира да ги обърква с действителните.



Резултатите от това съревнование са в действителност впечатляващи. Невронната мрежа е в положение да генерира изображения на хора с друга възраст, пол, раса. Лицата могат да бъдат показвани в друг ракурс, сенките са доста реалистични. За новата невронна мрежа лицето не е просто сбирка от оцветени по избран метод пиксели. Алгоритъмът „разбира“ съставените елементи на изображението и се преценява с обособените детайли. Например, дали има очила, плешивини, лунички, до каква степен е високо челото, какви са очертанията на скулите и така нататък



Nvidia сподели работата на своят невронна мрежа посредством видеото, сложено нагоре. В първата част можем да забележим по какъв метод няколко действителни фотоси се смесват в едно общо контролно изображение. Следващите прототипи възприемат от него мимиката, цвета на косите и особеностите на расата. Във втората част се вижда по какъв начин няколко лица образуват усреднено лице с най-много общи черти.



Интересно е, че логаритъмът бе изпробван и на котки, само че техните изображения не са по този начин качествени и очевидно се постанова в допълнение образование.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР