Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени

...
Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени
Коментари Харесай

Изненада! Нови награди за Нургюл

Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за дами в Баку, откри новата образователна година в Стопанската академия в Свищов. Самата тя ще е първокурсничка в академията, оповестява Българска телеграфна агенция.

" За мен е чест да съм през днешния ден измежду вас, в първия ден от моята академична кариера. Спортът е огромна част от моя живот, само че мисля, че е потребно човек да се развива и в други области и считам, че Стопанска академия в Свищов е вярното място за мен. Пожелавам на всички сполучлив старт и печеливш край, съобщи Нургюл Салимова.
-->
Салимова, която е студентка първи курс в компетентност „ Маркетинг “ в свищовската академия, получи от ректора проф. Мариана Божинова парична премия в размер на 1000 лв. от фондация „ Димитър Ценов “, както и ваучер, който покрива всички семестриални такси до края на образованието ѝ. Нургюл получи и комплект с нужните учебници и образователни материали.

Официален посетител на откриването бе Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството, който сервира поздравления към студентите и преподавателите.

" Изключително съм благополучен да видя събрани в тази зала както апостолите на познанието, по този начин и учениците, младостта и бъдещето – хората, на които разчитаме да трансформират България към по-добро и да донесат благоденствие, благополучие и развиване за всички нас ", сподели министър Цеков.

По време на церемонията по традиция бе награден първенец на випуска с грамота и парична премия в размер на 1000 лв., връчена от кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР