Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обяви, че става ръководител

...
Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обяви, че става ръководител
Коментари Харесай

Касим-Жомарт Токаев: Протестите са щателно обмислен план на действие на мотивирани финансово заговорници

Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разгласи, че става началник на Съвета за сигурност на републиката. Държавният глава разгласи такова решение във второто си послание към нацията за ден на фона на размириците в цялата страна. По-рано ръководител на Съвета за сигурност беше първият президент на Казахстан Нурсултан Назърбаев, предава РИА Новости .

Видеозапис от речта на Токаев беше публикувана в обществените мрежи.

„ Мерките, които започнах, са ориентирани към благополучието на многонационален Казахстан. Но тези ограничения към момента са незадоволителни. Привлича вниманието високото равнище на организация на хулиганските детайли. Това демонстрира деликатно премислен проект на дейности на заговорниците, които са финансово стимулирани. Това са точно заговорници “, сподели президентът...

По думите му, вследствие на конфликтите има убити и ранени сред чиновниците на реда, управляващите ще работят оптимално строго във връзка с нарушителите.

„ Тълпи от бандитски детайли бият военнослужещи, подиграват ги, влачат ги голи по улицата, малтретират дами, ограбват магазини. Ситуацията заплашва сигурността на всички поданици на Алмати “, добави Токаев.

Държавният глава означи, че е в столицата и даде обещание в близко бъдеще да излезе с нови оферти за разрешаване на обстановката.

Токаев акцентира, че остава на същата позиция за поредни промени и изрази убеденост, че хората ще го поддържат.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР