Новозеландската Национална партия ще плати на американския рапър Еминем 412

...
Новозеландската Национална партия ще плати на американския рапър Еминем 412
Коментари Харесай

Еминем осъди партия за кражба на авторски права

Новозеландската Национална партия ще заплати на американския рапър Еминем 412 хиляди $ отплата за нарушение на авторските му права, оповестява Би Би Си.

Партията употребила в предизборната си реклама мелодията на песента Lose Yourself без позволение.

Съдебните чувания започнаха през май и станаха нова инспекция за законността на така наречен сходно звучащи музикални творби.

Лейбълът на Еминем Eight Mile Style подаде иск, откакто новозеландската партия употребила в акцията си през 2014 година нелицензирана версия на песента, наградена по това време с „ Оскар “.

Адвокатите на партията настояват, че употребяваната музика не е Lose Yourself, а композицията Eminem-esque (може да се преведе като „ В стила на Еминем “), която била взета от музикална библиотека.

Според съда саундтракът доста наподобява на истинското произведение на Еминем и по тази причина счита, че законът за авторското право е нарушен.

Магистратите оценявали всеки детайл от двете части, с цел да стигнат до решението. " Такова потребление не биха одобрили нито Еминем, нито Eight Mile Style ".

Lose Yourself излиза на пазара през 2002 година в сандтрака към кино лентата „ Осмата миля “ с Еминем в основната роля. През 2004 година парчето влезе в листата на 500-те най-велики песни на всички времена по версията на списание Rolling Stone.

Изпълнението, употребявано повече от 100 пъти през 2014 година в телевизионната предизборна реклама на новозеландската партия, било взето от библиотеката на компанията Beatbox.

Песни, които наподобяват на известни части, само че са задоволително изменени, с цел да избегнат съдебните  разногласия, постоянно се появяват в безплатните музикални библиотеки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР