Новото решение за „въвеждане на мерки за временно ограничаване на

...
Новото решение за „въвеждане на мерки за временно ограничаване на
Коментари Харесай

Гърция удължава забраните за влизане в страната


Новото решение за „ въвеждане на ограничения за краткотрайно ограничение на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, и за възбрана на влизането в страната на жители на трети страни, разнообразни от страни от Европейски Съюз и Шенген “, към този момент е оповестено в формалния вестник на Гърция и влезе в действие тази заран.

Първият член на решението се отнася до сухопътните граници на Гърция, т.е. краткотрайното ограничение на всички сухопътни (автомобилни и железопътни) връзки към и от Гърция, както и възбрана за влизане на лица на гръцка територия, в случай че те дават отговор на характерни предпоставки. За туристите и задграничните жители, за които няма възбрана, влизането е позволено единствено през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата) и единствено с негативен молекулярен тест за Covid-19, изработен 72 часа преди идването, само че и с негативен резултат от тест, изработен на входа на Гърция.

През останалите отворени гранични пунктове влизането в Гърция е позволено единствено за избрани категории, а също и с удостоверение на предходен негативен PCR тест и негативен резултат от бърз тест на граничния пункт, изработен от гръцките управляващи. Тези гранични пунктове са отворени от 7:00 до 23:00 часа.

Забраната за влизане в страната не се ползва за гръцки жители, лица с позволение за престояване и лица, живеещи в Гърция, за влизане на лица с безусловно нужни професионални или медицински аргументи за които имат нужните документи, за камиони, както и за директно прекосяване на коли за спешна помощ, които влизат в Гърция от Косово през Северна Македония, с цел да хоспитализират пациенти, принадлежащи към дипломатическия, военния или административния личен състав на държавите-членки на Европейски Съюз и EULEX в Косово.

По отношение на камионите за транспорт на товари са отворени седем гранични пункта, четири с България и по един с Турция, Северна Македония и Албания, а за водачите не важи наложителното удостоверение за негативен PCR тест.

Изключения от възбраната за влизане, както и преди, са жители на държавите-членки на Европейския съюз и Шенгенското пространство и поданици на Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Сингапур, Обединеното кралство, Обединените арабски емирства, Русия и Израел. Изключение вършат и избрани категории жители, като медицински личен състав и здравни експерти, тези, които имат позволение за престояване в държава-членка на Европейски Съюз или Шенген, членове на държавни задачи, дипломати, превозвачи, водачи на камиони, които транспортират артикули, директни пасажери, студенти, болногледачи на възрастни хора и хора с увреждания, като сезонни аграрни служащи.

За всички, които имат право да влязат в Гърция, в допълнение към негативния PCR тест е належащо да са попълнили специфичния формуляр PLF (Пътнически формуляр за локация), а седемдневна домашна карантина е наложителна.

Гръцката администрация за гражданска авиация (CAA) заяви, че удължава въздушните ограничавания за пътешестване за вътрешни и интернационалните полети надлежно до 15 февруари и до 22 февруари. Ограниченията за пътешестване се отнасят до наложителни PCR проби и карантина, формуляр PLF, страни отвън Европейски Съюз, с някои изключения, както и съответни указания за някои страни като Англия и Русия.

Всички пасажери, влизащи в Гърция от всяка непозната страна, в това число държавите-членки на Европейски Съюз, подлежат на наложителни защитни ограничавания вкъщи или на мястото на краткотрайно престояване, посочено във формуляра PLF, за седем (7) дни, в случай че не останат в Гърция за по-кратък интервал, като в този случай краткотрайното ограничаване е годно за този интервал, т.е. до заминаването им.

В допълнение, задграничните пасажери ще бъдат подложени на инспекция при идване. В случай, че теста е позитивен, ще се ползва карантина за 14 дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР