Новото ръководство на “Вазовски Машиностроителни заводи (ВМЗ) ЕАД подписа колективен

...
Новото ръководство на “Вазовски Машиностроителни заводи (ВМЗ) ЕАД подписа колективен
Коментари Харесай

Новото ръководство на ВМЗ-Сопот подписа колективен трудов договор със синдикатите от завода

Новото управление на “Вазовски Машиностроителни фабрики ” (ВМЗ) ЕАД подписа групов трудов контракт (КТД) с представителите на двата синдиката в завода - КТ " Подкрепа " и КНСБ. Това стана в заседателната зала на предприятието в наличието на всички шефове и заместник-директори на фабрики.

Назначеният за изпълнителен шеф на предприятието някогашен регионален шеф на София Иван Иванов съобщи, че е наясно какъв брой е значима работата на синдикатите и, " че те би трябвало да бъдат съдружник на управлението ". " Имаме общите цели заводът да работи добре и хората да се усещат добре ", сподели още Иванов.

Според новия КТД ваучерите за храна за чиновниците от 80 се усилват на 200 лв. на месец. Всички останали клаузи остават непроменени по контракта от 2020 година. Част от тях са минималната работна заплата за сдружението да е 1.1 пъти от минималната работна заплата за страната, оптималният размер на платения годишен отпуск за трудов стаж над 25 години да е 26 работни дни, бонус от минимална работна заплата за Коледа и Нова година при положителни финансови резултати на сдружението.

Добавката за добития трудов стаж и професионален опит за чиновници със стаж над 40 години остава 33 %. При годишна инфлация над пет на 100 в КТД е планувано да се контракти механизъм за компенсирането ѝ.

На 9 юни министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и шефът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова подписаха с водачите на синдикатите протокол, съгласно който усилват заплатите на всеки един от служащите с 200 лв. месечно , считано от 1 юли.

Тази договореност е отвън подписания през днешния ден КТД. Посещението на министърът се случи в отговор на няколко предложения за среща от страна на синдикатите и изразено от тях терзание на чиновниците за работните им места и заплати след промяната на мениджърския екип на предприятието. 

На трети юни вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че поради влошено финансово положение, отвод да се заплати държавен дял и ликвидация на имущество зад тила на принципала, управлението на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) е взело решение за промяна на борда на ВМЗ Сопот.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР