Новото прекратяване на огъня в Източна Украйна, влязло в сила

...
Новото прекратяване на огъня в Източна Украйна, влязло в сила
Коментари Харесай

Прекратяване на огъня в Източна Украйна е нарушено над 100 пъти

Новото преустановяване на огъня в Източна Украйна, влезнало в действие тази седмица, наподобява разтърсено след повече от 100 нарушавания в рамките единствено на няколко дни, за които оповестява Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), представена от ДПА.

ОССЕ, която е самостоятелен наблюдаващ в спора сред украинската войска и проруските бунтовници, заяви, че нарушаванията са съсредоточени в украинската Донецка област, до момента в който ситуацията в прилежащата Луганска област, също забъркана в спора, остава релативно умерено.

ОССЕ е " записала 111 нарушавания на примирието, всички в Донецка област, в това число 21 детонации ", заяви организацията в публикуван нощес отчет, без да показва коя страна ги е направила.

Украинската войска и донецки размирен групи си насочиха взаимни обвиняване за нарушаването на прекратяването на огъня, което влезе в действие в среднощ в понеделник.

Досега имаше повече от 20 опита за преустановяване на огъня за шестте години от началото на спора в Източна Украйна, само че всички се провалиха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР