Новото поколение вградени eSIM карти имат предимства пред класическите SIM(снимка:

...
Новото поколение вградени eSIM карти имат предимства пред класическите SIM(снимка:
Коментари Харесай

Виваком пуска иновативната услуга eSIM


Новото потомство вградени eSIM карти имат преимущества пред класическите SIM
(снимка: Виваком)

Частни и бизнес клиенти на абонаментни проекти от Виваком могат да употребен от през днешния ден мобилни услуги с eSIM, оповестиха от оператора. Предимства на eSIM пред физическите SIM карти са лесната активация посредством QR код, опцията за прилагане на повече от един профил в смарт телефона и усъвършенстваният дизайн на мобилните устройства.  

Новото потомство вградени карти могат да се употребяват по няколко метода: като единствена и съществена карта в телефона, дружно с Nano SIM карта с различен мобилен номер за Dual SIM устройствата, поддържащи eSIM, а също и като спомагателна карта, свалена в устройството, която може да се включва и употребява в избрани случаи.

Чрез eSIM технологията потребителите могат да обединят комфортно персоналния и служебния си мобилен номер в едно устройство, като по този метод стават по-гъвкави, без да е належащо да носят две устройства непрекъснато със себе си.
още по тематиката
еSIM профилът на клиента и нужните параметри за достъп до мрежата се съхраняват на специфичен, вграден в смарт телефона чип, разясниха от Виваком.

Услугата може да бъде задействана единствено на устройства, които поддържат eSIM функционалност. За момента от нея могат да се възползват притежателите на смарт телефони iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XR и SE 2020, Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z Flip, Fold, Note 20 и Note 20 Ultra и Huawei P40 Pro.

Клиентите, които сключат нов контракт, могат да избират сред SIM/eSIM без спомагателна такса. Притежателите на общоприети SIM карти също могат да се възползват от eSIM, като заявят своята карта при посещаване в магазин на оператора против 5,99 с Данък добавена стойност.

Важно е eSIM картата да се резервира, с цел да се употребява QR кодът още веднъж при промяна на устройството, подчертаха от Виваком.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР