Новото оръжие, за което спомена руският президент Владимир Путин, превръща

...
Новото оръжие, за което спомена руският президент Владимир Путин, превръща
Коментари Харесай

Противоракетният щит на САЩ е чадър с дупки

Новото оръжие, за което загатна съветският президент Владимир Путин, трансформира противоракетната защита на Съединените американски щати в „ чадър с дупки “. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от организация ТАСС.

Военният министър уточни, че в Русия е основано съвременно, изпреварващо с години и даже десетилетия времето си оръжие. „ Оръжие, което може да преодолява съществуващите и бъдещи системи за противоракетна защита. Това, което се основава в Полша и Румъния, в Аляска, а се чака да бъде основано и в Южна Корея и Япония, този „ чадър “ за противоракетна защита, се оказва „ с дупки “, съобщи Шойгу.

Не знам защо им е този „ чадър “, който коства толкоз пари, сподели министърът, визирайки упоритостта на Съединени американски щати да защищити натовските си съдружници с щит, спирайки възможна съветска експанзия. Шойгу сподели също, че страните от НАТО се пробват да въвлекат Русия в нова оръжейна конкуренция, само че новите съветски нуклеарни оръжия може да оказват помощ да се избегне този сюжет.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че въоръжените сили на страната са създали свръхзвукова ракета, която е неуязвима за прихващане от вражеските системи. Той уточни също, че армията разполага с подводен дрон, който може да потопи и самолетоносачи. Новата ракета има безграничен обсег на деяние и е способна да пробие всяка една противоракетна система по думите на Путин.

От Пентагона приканиха американските жители да бъдат спокойни. Американското министерство на защитата уточни, че не е ненадейно от изказванията на Владимир Путин и въоръжените сили са подготвени да отбраняват Щатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР