Новото обновяване KB4046355 за Windows 10 Fall Creators Update (x64)

...
Новото обновяване KB4046355 за Windows 10 Fall Creators Update (x64)
Коментари Харесай

Обновяването KB4046355 премахва Windows Media Player от Windows 10

Новото възобновяване KB4046355 за Windows 10 Fall Creators Update (x64) с име FeatureOnDemandMediaPlayer отстранява от операционната система плеъра Windows Media Player. Обновяването излезе за версия Windows 10 version 1709 в инсайдерския канал за обновявания.
Засега не се знае дали това е станало по простъпка или по този начин е замислено от Microsoft и не може да се каже, че същото възобновяване ще излезе и за постоянните версии на операционната система. Но е допустимо, тъй че почитателите на този плеър следва да се замислят и да бъдат подготвени.



Много хора пренебрегват Windows Media Player и конфигурират доста по-удобните и бързи VLC Player и Media Player Classic (MPC). Тези хора изобщо няма да усетят смяната и може би ще се зарадват, че един непотребен модул е отстранен от операционната система. А останалите ще би трябвало да конфигурират програмата отначало.

След KB4046355 , плеърът изчезва от контекстното меню, а в досието C:Program Files (x86)Windows Media Player остава единствено файлът wmp.dll.



Но в действителност няма никакви спънки за инсталирането на Windows Media Player от менюто Settings − Apps & features.



Един от първите консуматори, забелязали изгубването на Windows Media Player след инсталирането на KB4046355, бе немския IT блогър Гюнтер Борн, макар че преди него казусът се обсъждаше във форумите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР