Новото мнозинство приема форсмажор революционни текстове в закона. Изборният кодекс

...
Новото мнозинство приема форсмажор революционни текстове в закона. Изборният кодекс
Коментари Харесай

Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС: Промените в Изборния кодекс са юридически фарс и юридически цирк

Новото болшинство приема форсмажор революционни текстове в закона. Изборният кодекс ще бъде признат за една нощ. Хората са си наумили някакви неща, желаят да ги създадат без оглед следствията, сигурността на изборите и на това дали е механически допустимо или невероятно. Това е юридически фарс и юридически цирк. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

За измененията в изборния закон, “писани за една нощ”, обвинявания имаше още предходната седмица, когато плановете на редица обединения бяха гледани в пленарна зала и в правна комисия.

Думите на Чолаков идват и на фона на днешните решения на същата тази комисия, която гледа признатото в Народно събрание предложение само че “Има подобен народ” за промени в изборния закон. Решено бе да се понижи състава на ЦИК, а машинното гласоподаване да е наложително за секциите с над 300 гласоподаватели.

“Това, което се разиграва сега, е някакъв юридически фарс. Не е допустимо в закона да се записват неща, които не могат да бъдат изпълнени, не е допустимо да бъдат записвани по избор и не е допустимо ние да записваме хрумванията си, които, като се изключи че не могат да бъдат осъществени, залагат огромни мини под целия изборен процес”, безапелационен бе Чолаков.

" Всички заклинания и обети за нов морал в законодателството, за това, че няма да се одобряват закони за една нощ, се оказаха безусловно кухи изречения. Този закон ще бъде признат за една нощ, само че кого обслужва, ще разберем по-нататък, само че че ще сътвори доста съществени усложнения на идната администрация - за това също нямаме никакво подозрение ", посочи Чолаков.

Според него сега се реализира “силова рационализация на България” и избрана група хора постанова личната си визия и визия. Чолаков не изключи опцията на идващите избори да има операции.

" Съжалявам, откровено скърбя, че вземам участие в този юридически цирк и не чаках това нещо, че ще се случи, само че това е ситуацията. Изборите, които минаха, бяха почтени и това беше доказано от безусловно всички. Не разбирам какво постановяваше това форсмажорно приемане на актуалните промени в Изборния кодекс, само че допускам, че след 2 месеца ще разберем каква е била задачата на вносителите ", сподели още Радомир Чолаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР