Новото мегалетище Истанбул, което бе открито вчера от турския държавен

...
Новото мегалетище Истанбул, което бе открито вчера от турския държавен
Коментари Харесай

Новото мегалетище „Истанбул“ скъсява времето за полети до България

Новото мегалетище " Истанбул ", което бе намерено през вчерашния ден от турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, се чака да съкрати времето за полети до България, осведоми Българска телеграфна агенция.
 
Мегалетището е по-близо до българската граница спрямо летище " Ататюрк " в европейската част на мегаполиса и летище " Сабиха Гьокчен " на азиатското крайбрежие на Истанбул. Според експертите на процедура снижаването на самолетите ще стартира над въздушното пространство на България.

 Новото мегалетище Истанбул БГНЕС
Прездеинтът Реджеп Ердоган съобщи: " Откриването на новото, най-голямо летище в света, се трансформира в основното събитие в празнуването на 95-ата годишнина от основаването на Република Турция и стана двоен празник за нашата страна ".
 
А за какво летището ще се споделя " Истанбул? Държавният глава изясни, че " единствено подобен скъп град като Истанбул заслужава да има такова гигантско и съвременно оборудване, което е образец за света като архитектура, строителство и модел " - по тази причина решили да го нарекат на неговото име.-->
 Новото мегалетище Истанбул БГНЕС
Новото летище е проектирано по този начин, че да поеме като главен хъб засиления трафик като свързваща точка сред Запада и Изтока. Капацитетът му ще бъде 90 млн. пасажери, като броят им се възнамерява да доближи 150 млн. души годишно и до 200 млн. души, откакто бъде дефинитивно приключено, което ще го трансформира в най-голямото в света.
 
Разширяването на летище " Истанбул " се възнамерява да приключи през 2028 година Гигантският летищен комплекс ще разполага с шест писти за политане и четири терминала. Над 250 задгранични самолетни компании ще имат свои офиси на летище " Истанбул ".

 Новото мегалетище Истанбул БГНЕС
Авиокомпания " Търкиш еърлайнс " се придвижва на новото летище. На 31 октомври в 02,00 ч. ще стартира преместването на първия стадий на оборудванията на националния авиопревозвач от летище " Ататюрк " на летище " Истанбул ", заяви на конференция генералният шеф на турските авиолинии Билял Екши. По думите му интервенцията ще продължи 12 часа и преместването ще се извърши с 800 тира.
 
Първите полети от летище " Истанбул " по вътрешните линии ще бъдат за Анкара, а по интернационалните - за Севернокипърската турска република и Баку, Азербайджан.
Общественият превоз от града до новото летище през първите два месеца ще бъде с 50 на 100 понижение. Летище " Ататюрк " ще продължи да действа като авиопорт, само че ще се употребява за карго полети.
 Новото мегалетище Истанбул БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР