Новото италианско правителство, което обеща да затегне мерките за приема

...
Новото италианско правителство, което обеща да затегне мерките за приема
Коментари Харесай

Италия отново отказа да приеме кораб с бежанци

Новото италианско държавно управление, което даде обещание да затегне ограниченията за приема на мигранти, отхвърли да одобри транспортен съд с такива. Това се случва скоро, откакто италианските управляващи не разрешиха на различен транспортен съд с над 600 души да дебаркира на тяхна земя.

Новият вътрешен министър Матео Салвини, който е водач на крайнодясната партия „ Лига”, атакува остро неправителствената организация, чийто транспортен съд е приютил стотици бежанци от либийски води. Корабът плава под холандски байрак, което докара до напрежение сред Рим и Амстердам.

Вътрешният министър упрекна организацията, че е качила мигрантите на борда от няколко лодки, макар че към тях са тръгнали плавателни съдове на либийската брегова защита. Матео Салвини разгласи, че щом плава под холандски байрак, корабът би трябвало да дебаркира в ниската земя, а не на Апенините.

Салвини разгласи, че Неправителствени организации нарушава новите правила за банкет на мигранти в Италия и акцентира, че няма да допусне този транспортен съд да дебаркира в Италия. „ Корабите на тези неправителствени организации повече няма да докопат италианска земя”, съобщи шефът на вътрешното ведомство. Говорител на холандското държавно управление пък съобщи, че корабът не е регистриран в Холандия и по тази причина страната не носи отговорност за дейностите му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР