Новородено бебе на два дни е починало в болница в

...
Новородено бебе на два дни е починало в болница в
Коментари Харесай

Новородено бебе почина в Монтана

Новородено бебе на два дни е умряло в болница в Монтана. Като причина за неочакваната гибел на родителите е посочена сърдечна непълнота на бебето. Те обаче считат, че става въпрос за лекарска немарливост, предава Bulgaria ON AIR.

" На 23 януари в 15,45 родих, акушерките са посочили детето на мъжа ми и на бабата. На мен бебето ми го демонстрираха на другия ден, тъй като не бях в положително положение, родих секцио. Бебето си беше обикновено, споделиха, че се е родило 3,500 кг и 50 см. Изплакало си е, всичко е било наред. На втория ден ми донесоха бебето за 15-20 минути. Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах за какво трепери, споделиха ми, че това е обикновено ", стартира описа си майката на умрялото бебе.

Вечерта майката отишла да види бебето си. То повръщало откакто било нахранено. Майката повикала акушерката, която й споделила, че е обикновено бебето да повърне откакто е нахранено.

" Разбрах за гибелта на детето в събота сутринта. Дойдоха и ми споделиха: " Вие знаете ли, че детето ви от нощес не е добре? ". Казах, че никой не ме е уведомил, нито околните ми. Казаха ми, че детето е в доста неприятно положение ", споделя още майката Изабела.

В епикризата на бебето написа, че детето е родено след незабавно секцио от жена с проследявана бременност. След раждането детето е с добра КПА, добър мускулен статус, двигателна интензивност и реактивност. Ритмична сърдечна активност с ясни сърдечни тонове, добра вариабилност на сърдечната непорочност.

Бащата на умрялото бебе - Петър, също удостовери, че никой от фамилията не е бил известен за положението на новороденото. По думите му всички са разбрали от самата родилка, че бебето се е влошило.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР