Новородените бебета освен рефлексите да хващат, да се отблъсват, да

...
Новородените бебета освен рефлексите да хващат, да се отблъсват, да
Коментари Харесай

Могат ли бебета да плуват?


Новородените бебета с изключение на рефлексите да хващат, да се отблъсват, да сучат...имат и два рефлекса, които могат да ги създадат отлични плувци: за потапяне и плавателен инстикт.
Рефлекс за потапяне
Брадикардичният инстикт (брадикардия е cъcтoяниe, пpи koeтo cъpдeчният pитъм e пo-бaвeн oт нopмaлнoтo) кара децата да си задържат дъха и да си отварят очите под водата. Това можете да видите на видеото. Също по този начин, родителите могат да следят тази реакция, в случай че лекичко духнат в лицето на бебето. Този инстикт отслабва с времето, само че даже и възрастните хора го имат до известна степен.
Шведски учени са изследвали рефлекса на потапянето върху 21 бебета от 4 до 12 месеца. Станало ясно, че нито едно от децата не е вдишало вода и не е почнало да се задъхва при потапяне в басейна. Нито едно от бебета не е изпитвало уплах и безпокойство преди идващото потапяне. Изглеждало, че множеството от мъничетата по-скоро желаят още веднъж да се гмурнат...Рефлексът за потапяне е в основата на доста стратегии, които учат децата да плуват преди да са пораснали и да са овладели способността следено да задържат дъха си.
Рефлекс за плуване
Някъде до към шестия месец, в случай че детето се сложи по стомах във водата, то стартира да прави с ръчичките и крачетата си рачички придвижвания, които наподобяват на загребвания по време на плуване. Когато този инстикт се съвмести с рефлекса за потапяне, бебето наподобява като същински плувец. 
Предпазни мерки 
Това, че бебето има тези рефлекси, не значи, че то може да плува. Ситуацията е дори по-сериозна, тъй като тези рефлекси няма да оказват помощ на дребното създание, в случай че то стартира да потъва. (Освен риск, че може да потъне, съществува заплаха, че то може да погълне прекалено много вода от басейна.)Въпреки това, на доста бебета в действителност им харесва да цапкат като жабчета във водата. Можете да извършите плуването фамилен спорт през летните месеци, само че постоянно, във всеки един миг бъдете подготвени да окажете помощ и поддръжка на мъничето си, когато то е във водата. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР