Новопостроена детска площадка за деца със специални образователни потребности в

...
Новопостроена детска площадка за деца със специални образователни потребности в
Коментари Харесай

Кметът на Варна и посланикът на САЩ откриха нова детска площадка

Новопостроена детска площадка за деца със специфични просветителни потребности в детска градина „ Бриз “ бе открита през днешния ден в наличието на кмета на Варна Иван Портних и посланика на Съединени американски щати Н. Пр. Ерик Рубин. Домакин на събитието бе директорката на детската градина Лидия Кънчева, а измежду гостите бяха още военният аташе полк. Шанън Джонсън, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, шефът на дирекция „ Образование и юношески действия “ Лилия Христова и шефът на детска градина „ Ален мак “ Евелина Христова. Общо две са детските градини – „ Бриз “ и „ Ален мак “, в които държавното управление на Съединени американски щати влага 205 000 $ за реновирането на площадките. В тях се образоват общо 404 деца, от които 230 деца с хронични болести и специфични просветителни потребности.

" Ние сме през днешния ден тук, с цел да открием план, който е ослепителен образец за това по какъв начин нашите взаимни старания могат да доведат до действителна и дълготрайна смяна в живота на най-младите жители на България ", сподели дипломат Ерик Рубин. Той уточни, че детските заведения се нуждаят от площадки за игра, които са особено приготвени, тъй че да дават отговор на всички условия за сигурност и характерни занимания. " Тези два плана са резултат от взаимните старания на нашето мощно българо-американско партньорство и на пламенната и упорита работа и безрезервност на всички, които се сплотиха, с цел да осъществят тези планове ", сподели дипломат Рубин.

„ Благодаря на посолството на Съединени американски щати и персонално на негово превъзходителство Ерик Рубин за тази самодейност. Тя се вписва по прелестен метод в плана на общината за възобновяване на детските площадки в обсега на целия град. През миналите две години реновирахме 240 площадки в междублоковите пространства в града, а през тази година започваме възобновяване на игровите уреди в детски градини и в ясли, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Поздравления бяха отправени и от директорките Лидия Кънчева и Евелина Христова. Децата от двете детски градини изнесоха къса стратегия пред гостите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР