Новоназначеният британски финансов министър Надхим Захауи обяви, че ще се

...
Новоназначеният британски финансов министър Надхим Захауи обяви, че ще се
Коментари Харесай

Министри от кабинета на Борис Джонсън с апетит за премиерския пост

Новоназначеният английски финансов министър Надхим Захауи разгласи, че ще се бори за премиерския пост след оставката на Борис Джонсън

"Целта ми е елементарна: да дава опциите, които бяха дадени на моето потомство, на всички британци, без значение които са и от кое място идват. За да уравновесим кораба и да стабилизираме стопанската система ", съобщи Захауи, представен в днешния брой на в. "Ивнинг стандард ", съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано в събота кандидатурата си за водач на Консервативната партия и министър председател разгласи и министърът на превоза Грант Шапс. "Сънди таймс " отбелязва, че той е претендентът с максимален политически опит измежду хората, оповестили, че ще вземат участие в битката за управителните постове.

Шапс е определен за първи път в Народното събрание през 2005 година Той е транспортен министър от встъпването в служба на Джонсън през 2019 година Преди това е заемал позиции на заместник-министър и е бил съпредседател на Консервативната партия. Шапс бе лоялен бранител на Джонсън и постоянно представляваше държавното управление пред медиите.

В петък консервативният народен представител Том Тугендат стана първият кандидат, който се кандидатира за лидерския пост, откакто английският премиерБорис Джонсън разгласи, че ще подаде оставка.

49-годишният Тугендат е някогашен офицер армията, служил в Ирак и Афганистан. Понастоящем той е ръководител на Комисията по външни работи към Камарата на общините. Изпълнявал е и длъжността асистент на началника на Щаба на защитата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР