Новоизбраното Народно събрание започва своята работа. Първото заседание на парламента

...
Новоизбраното Народно събрание започва своята работа. Първото заседание на парламента
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удари звънеца на 48-ия парламент

Новоизбраното Народно заседание стартира своята работа. Първото съвещание на Народното събрание по традиция се открива от най-възрастния народен представител. В 48-ия парламент това е депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Малко след 9 часа Рашидов разгласи, че Народното събрание има кворум, защото са се записали 235 депутати от 240 и с удрянето на звънеца откри новото Народно заседание.



На откриването на 48-ия парламент участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Гълъб Донев, членове на служебния кабинет, основният прокурор Иван Гешев, представители на правосъдната власт и други държавни институции.

Поканени да участват са и президенти на България, заемали поста преди Румен Радев, някогашни ръководители на Народно събрание, представители на правосъдната власт, Конституционния съд, на вероизповеданията, както и на дипломатическия корпус у нас. 



Украинският дипломат Виталий Москаленко беседва с английския си сътрудник Роб Диксън преди откриването на Народното събрание. Руският дипломат Елеонора Митрофанова не получи покана за първия работен ден на Народното събрание

На днешното първо съвещание, откакто депутатите положат клетва, представителите на всяка една от седемте парламентарно определени обединения ще създадат изказване.

Предстои да бъде определен и ръководител на новия парламент. Най-голямата парламентарна група – ГЕРБ-СДС към този момент разгласи своята номинация. Това е Росен Желязков. От ПГ на „ Продължаваме Промяната “ ще повдигнат Никола Минчев, от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ – Кристиан Вигенин, а от ПГ на „ Възраждане “ – Петър Петров.

Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.

Новото Народно заседание се конституира с декрет на президента след провеждането на предварителни избори при започване на октомври месец.

Очаквайте детайлности!

Снимки: Агнес Методиева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР