Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Резултатите от проучванията,

...
Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели
Резултатите от проучванията,
Коментари Харесай

ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден

Могат да бъдат интервюирани единствено към този момент дали своят вот гласоподаватели

Резултатите от изследванията, осъществявани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Това реши Централната изборна комисия двадесет дни преди изборите 2 в 1. С тази възбрана социологическите организации, които в деня на вота ще вършат изследвания " на излаз ", няма да могат да оповестяват обществено под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния ден.

Резултатите от допитвания до публичното мнение във връзка на изборите също не може да се огласяват под каквато и да е форма 24 часа преди изборния ден, както и до оповестяване на края на гласуването на територията на страната.

Социологическите организации се записват в ЦИК, а анкетьорите не могат да интервюират директно пред изборните секции. Те би трябвало да работят на разстояние минимум три метра от изхода на помещението, в което се гласоподава.

Могат да бъдат интервюирани единствено към този момент дали своят вот гласоподаватели, написа още в решението на ЦИК.

Вероятно това решение ще предхожда и решението, с което за следващи избори ще бъде неразрешено на медиите да изнасят авансово информация за резултатите.

Припомняме, че това е дългогодишна борба на уеб сайтове и малките екрани, които упорстват тази възбрана да падне. Част от уеб страниците даже не съблюдават тази възбрана и след това заплащат санкцията си за това. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР