Към момента сме изстреляли 9082 ракети. Зареждаме непрекъснато с нови

...
Към момента сме изстреляли 9082 ракети. Зареждаме непрекъснато с нови
Коментари Харесай

ИА Борба с градушките: Изстреляли сме 9082 ракети, зареждаме непрекъснато

" Към момента сме изстреляли 9082 ракети. Зареждаме непрестанно с нови ракети. Към момента имаме добра зареденост ". Това съобщи пред БНР Цветелина Димитрова - основен шеф на Изпълнителната организация " Борба с градушките ". 

Тя акцентира, че и през днешния ден има условия за развиване на мощна купесто-дъждовна облачност, само че увери:

" Имаме цялостното подпомагане от Министерството на земеделието да поддържаме добра зареденост на ракетните площадки. Имаме подготвеност. Самолетите също са в подготвеност за посрещане на днешното предизвикателство ".

Каквото зависеше от нас, ние сме го създали, заявява тя по отношение на вчерашното естествено злополучие:

" Този градов облак се образува над Драгоман и стигна до Ботевград, след което стартира придвижването по продължение на Стара планина. В продължение на над 5 часа той съществуваше с извънредно мощно развиване. От Драгоман, където се развива в 14.30, до 18.15 часа през целия път е отвън обсега на полигоните за битка с градушките, както и за самолетния прийом. В 18.15 този облак към този момент е допустимо, въпреки и на лимита, да може да се обработва от ракетните площадки в районната ни дирекция в Тъжа, само че към този момент образуваният град, който се образува, той ще падне на земята. Това е и повода в град Шипка да паднат тези едри парчета. Обработката продължи интензивно и по-късно към този момент размерът на градовите зърна е доста намалял. Облакът поема на юг през отбраните на с. Тъжа, на полигона в Сливен - там продължава интензивна обработка. За страдание, по механически аргументи в един миг е прекъсната обработката, въпреки и за малко време, и това е повода още веднъж той да възвърне мощността си и към с. Битово още веднъж да имаме градушка с провали ". 

Запитана каква територия обгръща организацията, Димитрова уточни:

" До преди няколко години ние защитавахме към 17 млн. дка повърхност, която е ситуирана от Видин до Плевен, като единствено западната половина на област Плевен е предпазена от ракети, и Горнотракийската равнина. През 2019 година построихме 2 нови районни дирекции в с. Тъжа. Така покрихме Подбалканската котловина, град Хасково и по-голямата част от Хасковска област. Останалата част на изток от Плевен е покрита със самолетен прийом. Другата част от страната не е предпазена нито с ракети, нито със самолети ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР