Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на

...
Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи на първото заседание на новото Народно събрание

Новоизбраното 46-о национално заседание ще организира първото си съвещание на 21 юли 2021 година от 9.00 часа в постройката на Народното събрание на пл. „ Народно заседание “ №2. Събранието се привиква с декрет на президента Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на Народното събрание ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 46-ото национално заседание това е Мика Зайкова.
 Окончателно: Ето кой влиза в 46-тия парламент след разбърквания по регионите Окончателно: Ето кой влиза в 46-тия парламент след разбърквания по регионите
Вече е дефинитивно ясно кои са депутатите в новия, 46-ти български парламент. Общо 28 души бяха определени да влязат в Народното събрание в два м...

На първото съвещание народните представители ще положат следната клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. " След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Изявления ще създадат представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител на 46-ото национално заседание. Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват на откриването на първото съвещание на новоизбраното 46-о Народно заседание.
 Говори Мика Зайкова: Аз ще открия пленарното съвещание на 46-ия Парламент (ВИДЕО) Говори Мика Зайкова: Аз ще открия пленарното съвещание на 46-ия Парламент (ВИДЕО)
“Очаквайте една доста забавна конференция през днешния ден от “Има подобен народ ”. Това съобщи новоизбраният народен представител Мика Зайк...

Междувременно от държавната осведомителна пресслужба оповестиха, че министър председателят Стефан Янев и министрите от служебния кабинет ще се насочат дружно в 8,30 часа на следващия ден, 21 юли, от постройката на Министерския съвет към Народното събрание за провеждането на първото съвещание на новоизбраното 46-о национално заседание в постройката на пл. „ Народно заседание “ № 2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР