Новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов ще получава месечна заплата

...
Новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов ще получава месечна заплата
Коментари Харесай

Новият кмет на Кюстендил ще получава заплата от 7500 лв., за да имал самочувствие

Новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов ще получава месечна заплата в размер на 7500 лв.. Такова решение е взел Общинският съвет в регионалния град, оповестява Nova.

Възнаграждението е изключително огромно - сумата е близо 80% от главната месечна заплата, която един министър може да взима. Всеки Общински съвет самичък дефинира заплатата на своя кмет, като само има подложен таван за нея - тя не би трябвало да надвишава откритата през 2019 година министерска заплата от 9436 лева

Огнян Атанасов счита, че заплата от 7500 лева е обективна. По думите му това е съответно заплащане, с цел да може един градоначалник " да има своето самочувствие ". Предишното предложение на Общинския съвет в Кюстендил беше кметът да получава 8400 лева, само че то беше отхвърлено.

Така на процедура градоуправителят на Кюстендил - град с население от близо 44 хиляди души, ще взима по-голямо заплащане от кметовете на по-големи градове като София и Варна.

37-годишният Атанасов за първи път заема кметския пост. На локалните избори тази есен той беше повдигнат от " Партия на Зелените " и беше показан като инженер по гражданско строителство и специалист по реновирането на здания с дребен бизнес в туризма. Той събра близо 64% от вота на балотажа. Там победи подкрепения от ГЕРБ претендент Петър Паунов, който беше досегашният кмет на Кюстендил.

Освен кметската заплата общинските съветници във всяка община дефинират възнагражданението на своя ръководител, както и своето лично. В Кюстендил ръководителят на Общинския съвет ще получава 90% от това, което взима кмета - или 6750 лева

Общинските съветници взеха решение, че личната им заплата ще се изчеслява на 70 % от междинната брутна работна заплата в общинската администрация на Община Кюстендил за съответния месец. Заплатата, която ще е към 800 лв., ще се получава за наличие на съвещанията на Съвета и за присъединяване в комисиите към него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР