Новогодишната трапеза на руските космонавти на борда на Международната космическа

...
Новогодишната трапеза на руските космонавти на борда на Международната космическа
Коментари Харесай

Филийки с хайвер ще хапнат руските космонавти на МКС за Нова година

Новогодишната софра на съветските космонавти на борда на Международната галактическа станция (МКС) ще бъде като всекидневната. Единственото празнично ястие ще са филийки с масло и хайвер, оповестяват ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Трапезата ще е най-обикновена, само че ще успеем да внесем празнична нотка в менюто - ще си намажем филийки с масло и хайвер ", споделя съветският космонавт Сергей Куд-Сверчков във видео, оповестено в Инстаграм.

Той добави, че на МКС традициите са като на Земята - има новогодишна елха, дарове, празнична софра, положително въодушевление. Куд-Сверчков споделя, че съветските космонавти считат да поканят сътрудниците си астронавти на новогодишната вечеря.

Още при започване на ноември стана ясно, че новогодишната вечеря за съветските космонавти на МКС няма да е изобилна, тъй като полетът до станцията на товарния транспортен съд " Прогрес МС-16 " се отсрочва за идната година и няма да има опция за нови доставки на артикули преди празника.

На борда на МКС в този момент са съветските космонавти Сергей Рижиков, Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлин Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и японският астронавт Соити Ногути.

Руските космонавти са приготвили новогодишни дарове за сътрудниците си, сподели още Куд-Сверчков. " Разбира се, че сме подготвили дарове, които донесохме тук от Земята. Не бива да се посреща нова година без дарове ", сподели той.

На борда на МКС ще посрещнат 16 пъти 2021 година, тъй като толкоз пъти станцията ще пресече часови пояс, в който настава 1 януари 2021 година

Първото секване на часови пояс с смяна на датата ще настъпи в 15 часа и пет минути българско време на 31 декември. По това време станцията ще се намира над Тихия океан. " Това значи, че на Земята под нас ще настава 1 януари, само че на борда на МКС към момента ще е 31 декември, тъй като ние живеем по Гринуич ", изясни Куд-Сверчков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР