Ново социологическо проучване показва какви са нагласите на избирателите в

...
Ново социологическо проучване показва какви са нагласите на избирателите в
Коментари Харесай

Социология: ГЕРБ-СДС първа политическа сила

Ново социологическо изследване демонстрира какви са настройките на гласоподавателите в последния месец от година. Проучването е на Агенция МЕДИАНА и е извършено сред 7 и 13 декември.

Очаквано водачество измежду електоралните настройки резервира ГЕРБ-СДС с 22.9%, на второ място са ПП-ДБ, само че надалеч след първите, с 15.6 на 100. Има обаче опция да изпаднат и до третото място, защото " Възраждане " е с под два процентни пункта след тях от деклариралите, че ще гласоподават. Четвъртото място се резервира за Движение за права и свободи, които събират поддръжката на 12.2% от респондентите. Ако, избори имаше в този момент в Народното събрание биха влезнали още Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. С шансове да прескочат 4-процентовата преграда е и ЛЕВИЦАТА.

Според запитаните, с най-високо доверие за добри политици определята президентът Румен Радев (50%) следван от Бойко Борисов (29%). На дъното на класацията са Делян Пеевски (10%) и Атанас Атанасов (9%).

Кабинетът на " Денков-Габриел " на косъм от изправителен като получава оценка от 3.1 по шестобалната система. 

Изследването е извършено в интервала – 07-13 декември 2023 година с 978 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР