Ново развитие по горещата тема около Ботев Пловдив. Местният бизнесмен

...
Ново развитие по горещата тема около Ботев Пловдив. Местният бизнесмен
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Фен ми поиска 40 бона подкуп!

Ново развиване по горещата тематика към Ботев Пловдив. Местният предприемач Илиян Филипов разгласява своя позиция в отговор на вчерашната серия от изявления от страна на „ канарчетата “.

Собственикът на компанията, строяща стадион „ Христо Ботев “, сервира своите извинения за дейностите си. Същевременно упрекна „ жълто-черния “ почитател Велизар, че му е изискал 40 хиляди лв., с цел да манипулира останалите последователи и изиска нови записи от камерите.

Ето цялата позиция на Илиян Филипов (без редакторска намеса):

Уважаеми, Ботевисти!

„ Обръщам се към Вас, тъй като Вие заслужавате отговори и постоянно да разбирате истината. Истината, която от ден дневно се трансформира табу в обичания ни клуб. Истината, която е неуместна за ръководството на клуба. Истини, които се демонстрират, единствено когато оправдават техните неистини и ползи.

На първо място благодаря, че най-сетне от управлението на отбора взеха отношение и ясна позиция по отношение на неприемлива разпра с почитатели на клуба. 4 месеца трябваше на така наречен оперативно управление най-сетне да каже и дума за спор и обиди към почитатели.

Но дели ли клубът почитателите едни от други? Има ли верни почитатели? Има ли вярно принуждение и неприемливо такова? Има ли двоен стандарт по отношение на отношението към най-вярната аудитория в България? Всички тези въпроси към този момент имат отговори, въпреки че 4 месеца бе настъпило оглушително безмълвие от страна на клуба. Вместо това те разгласиха два видеозаписа, в които ме показаха като най-големия нарушител против почитатели и чиновници на Ботев. Видеа, които са добре режисирани, професионално инсталирани, добре платени, евентуално с парите на клуба, в които се вижда по какъв начин влизам в спречкване с две лица.

Оказва се, че видеонаблюдението на Колежа работи прелестно, в изключение, когато шефове от Ботев, настоящи служители на реда, хора със значки на ДАНС бият, заплашват и респектират почитатели в съответствие 10:1.

От друга страна се популяризират фрагментите, на които се вижда, че влизам в спор с две лица - Велизар и Божидар.

Първо желая да се извиня за метода, по който реагирах и считам, че дейностите ми не са верни и ще понеса всички последици за тях. От друга страна всеки човек има своя предел на толерантност. Явно при последната ни среща с Велизар и следващата му провокация, чашата преля и аз се подадох на нея, което не ме оправдава.

Пресъздавам ви истината, такава, каквато е, а не показаната от клуба посредством орязани видеокадри с режисирани и скалъпени записи от телефон, в компилация с камерите на стадиона, които както по горе разбрахме работят отлично, от време на време. Нека Велизар да има достойнството да каже какви думи и прилагателни употребява по мой адрес и такива на спътника ми, когато влезнах с колата си на паркинга и двамата с другия човек от клипа се приближиха към колата ми. Много ясно се вижда от видеото, което разгласиха по какъв начин Велизар стартира да снима с телефона си чак след отправените към мен реплики, с които му беше ясно, че евентуално ще ме предизвика и ще отвръщам.

С Велизар имаме дълготраен спор. Това лице ми изиска 40 хиляди лв., с цел да купя някаква спортна кола и то не за „ спонсорство “, както твърди във видеото, а с цел да „ нямам проблем с почитателите “ и в прав текст ми съобщи, че може да ги манипулира и в едната, и в другата посока. В момента, в който отхвърлих сходна оферта, по мой адрес стартира да се изсипва мръсотия от въпросното лице и кръгът към него, като тя пристигаше при мен по всевъзможни канали. Включително и многочислени трудове в разнообразни вайбър групи и обществени мрежи, в които вземат участие ботевисти и четях даже и персонално. През всички тези години съм запазвал хладнокръвие.

Лицето Велизар, който нееднократно се е явявал на локални избори като политик и непрекъснато парадира с познанства с водачи на политически обединения, е изискал и избран % „ ресто “ от спечелилите в другите поръчки за Колежа. Вероятно още веднъж за „ спонсорство “.

Макар да не желая да се съпоставям с подобен човек, за разлика от него, който постоянно е бил на хранилка, аз съм давал през целия си живот персонални средства за развиването на клуба.

Относно обстановката с Божидар Караджов това е опит да се употребява друга обстановка от клуба, с цел да си подпечата така наречен скандал, защото всеки знае какъв брой обезсърчителен е лицето Велизар и какъв брой е „ обичан “ във фенските среди на Ботев Пловдив. Мислих, че пререканието с Божидар от дълго време е изчистено, защото сме се виждали и поздравявали. За това приказва обстоятелството, че от въпросния спор са минали повече от 6 месеца, а той нито е пускал сигнал към органите на реда, нито го е правил обществено притежание. Не изключвам опцията той да е бил заставен от своите работодатели да взе участие в сходен режисиран клип.

Аз бях споделил, че спирам да се меся в работата на Ботев Пловдив. И до ден сегашен е по този начин!

„ Хиляда пъти им казах-Не се делете! Обединявайте се! Това което вършиме е пагубно за вас “. Това са думите, които споделих към почитателите.

За страдание, съм бил добър оракул, тъй като единствено няколко месеца по-късно в обичания ми тим настъпиха процеси по разцепление на почитателите. Отново, за жалост, с неприемливи и грозни способи,които не съм предполагал, че могат да бъдат прилагани в 21 век в правова и европейска страна.

Поради това в качеството си на почитател поканих на среща на 5 ноември представители на всички страни. На нея се отзоваха въпросните побойници – зам.-търговският шеф Въльо Петров, шефът на сигурността Милен Стоянов, Дарин Георгиев и още 7 добре поставени момчета, на които не им знам имената, също по този начин представители на фракциите, както и хора от управлението на клуба – изпълнителният шеф Алексей Киричек, шефът на стадиона Виталий, който се оказа, че се споделя Давид Асаев.

Срещата беше проведена, с цел да изясним за какво наши почитатели и фамилиите им са били бити, заплашвани, респектирани и привиквани от нареченото от Антон Зингаревич – оперативно управление и външни лица и от в съответствие 10:1. Отговори до през днешния ден не получаваме на тези въпроси, само че вместо това от клуба насочват вниманието към личностен спор сред двама почитатели на Ботев – мен и Велизар.

В началото заговорих за истината, а тя може да бъде единствено една. За да се срещнат всички почитатели с нея, приканвам оперативното управление на отбора да изкара всички видеозаписи, които са без монтаж и режисьорска интервенция – от 2 ноември сред 10:00 и 11:00 часа от Южната естрада пред почитател магазина, както и от 12:00 до 15:00 в същия ден и 3 ноември сред 11:00 и 13:00 часа в 25-ти скайбокс, употребен от оперативното управление.

И най-после желая да кажа, че доста малко хора биха изтърпели, това което се изля на мой тил. Вината ми е за това, че не се опазих на време и мълчах в името на Ботев! Ще си понеса следствията! Всеки би трябвало да носи последици за дейностите си! Но още веднъж наблягам, това е междуличностен спор и няма отношение към клуба.

Илиян Филипов

Фен на Ботев “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР