Ново проучване на Pew Research Center показва, че голяма част

...
Ново проучване на Pew Research Center показва, че голяма част
Коментари Харесай

Американците масово не знаят какво е бот в социалните медии

Ново изследване на Pew Research Center демонстрира, че огромна част от американците не са в положение да разграничат бот от действителен човек, когато става въпрос за наличие в обществени медии. Анкетата демонстрира, че общото равнище на знание на публиката за този нов феномен е доста ниско, което основава заплаха за разпространяването на погрешна информация.
Около половината интервюирани – 47 % – които най-малко са чували какво е бот, се усещат уверени, че могат да го разпознаят при публикуване в обществени медии. Едва 7 % обаче са „напълно уверени“ в това. 66 % са чували за ботове в обществените медии най-малко до някаква степен и знаят, че съществуват. 34 % въобще не знаят какво съставляват те.

Без изненада, по-младите американци са по-наясно с феномена – при хората сред 18 и 49 години има 77 % възможност да разпознаят ботовете. Образованието също играе роля като най-добре сложени да разграничават подправените постове са хора с висше обучение.

Що се отнася до преобладаващата обществена медия, където ботовете са с най-голямо разпространяване, то за американците това е Twitter . 8 от 10 души смятат, че ботовете там се употребяват за зловредни цели.

Действително, Twitter твърди, че блокира милиони подозрителни акаунта на седмица. По-ранно изследване на Pew Research Center демонстрира, че 59 % от 100 000 поста там идват от ботове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР