Ново поскъпване на бензина - средната цена в България на

...
Ново поскъпване на бензина - средната цена в България на
Коментари Харесай

Бензинът поскъпна по-бързо и повече от очакваното

Ново повишаване на бензина - междинната цена в България на литър А95 към този момент е над 2,70 лева и се продава за 2,72 лева Това сочат данните на профилирания уебсайт fuelo.net. Тази психическа граница беше трансферирана по-бързо, в сравнение с предвидиха редица специалисти - може би поради повишаването на европейския вид нефт " Брент ", който през предходната седмица мина 86 $ за барел, въпреки че " Лукой Нефтохим " работи главно с съветския " Уралс ", върху който има натрапен ценови таван от 60 $ за барел

А при започване на август бензинът беше на равнище към момента под 2,60 лева за литър. В момента има задържане, даже лек спад на цената на петрола, само че това надали ще се отрази на цените на дребно на горивата у нас, разяснява в. " Сега ". В момента единствено три от веригите бензиностанции оферират най-масовия бензин приблизително на цени от 2.64 до 2.69 - " Круиз ", " ЛУКойл " и " Dieselor ", сочат данните на fuelo.net.

За съпоставяне " Петрол ", " Шел " и " OMV " го оферират приблизително за 2.75 лева за литър. Цената на дизелът също е с наклонност на повишаване, след ниските ценови юлски стойности от 2.45 лева за литър. Засега цената е приблизително 2.69 лева за литър. Така единствено за месец това гориво е поскъпнало с 24 стотинки.

" За да стигнем цени от 3 лева, би трябвало барелът да стане 100 $, няма такива индикации. Ако се случи толкоз висока цена, други производители се намесват на пазара и цената ще падне ", успокои Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Пропан бутанът също нарастна с 24 ст. от началото на август, откакто още веднъж бе възобновен краткотрайно отстраненият данък. В момента междинната му цена е 1.13 лева за литър.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР