Ново напрежение сред българите, които са подсъдими в Гърция за

...
Ново напрежение сред българите, които са подсъдими в Гърция за
Коментари Харесай

Ново напрежение сред българите, подсъдими в Гърция за трафик на мигранти, след като продали колите си

Ново напрежение измежду българите, които са подсъдими в Гърция за трафик на мигранти, откакто продали колите си. За казуса им ви разказахме в поредност репортажи през годината.

Каква е равносметката месеци по-късно?

Става дума за десетки случаи на българи, които продават колите си, а те попадат в ръцете на каналджии. Новите купувачи не ги пререгистрират в КАТ, а след това колите са хванати с мигранти на гръцка територия.

Гърция заведе серия от каузи против старите притежатели. Прокуратурата у нас също стартира да проверява. Ето обаче какъв е резултатът.
Едни и същи нарушители ли въвличат почтени българи в каналджийски схеми Сериозно страда бизнесът на компании за коли чартърен
През април Стефан Николов и Венцислав Манев, притежатели на фамилна транспортна компания от Габрово, се явиха на разпит в гръцки съд. Докато купувачът, непререгистрирал камиона – 44-годишният Янко Янков от столичния квартал " Факултета ", си стоеше у дома, несмущаван от никого.

Разследването на схемата, почнала у нас, към този момент е прекъснато от Софийската районна прокуратура.

Днес Янко не беше в дома си, само че съгласно околните му не е арестуван или разпитван от полицията.

„ Аз не виждам смисъл към този момент да се занимавам тук, да апелираме и да си хабим силите, тъй като всичкото е сили, средства, най-много средства”, разяснява Милена Иванова, брачна половинка на Стефан.
bTV Репортерите: Виновни без виновност Филм на Росен Цветков
Сходен е казусът и на шефа на една от най-големите у нас компании за коли чартърен. Нает е негов бус, още веднъж в края на 2016 година, а дни по-късно в него в Гърция са открити мигранти”.

„ Вече шест месеца никой от нас пострадалите или тези, които сме упрекнати в Гърция, не знае нещо да се е случило по въпроса”, сподели Милен Маринов.

И по неговата тъжба до прокуратурата няма резултат. Разследващите не съумяват да намерят лицето, наело буса – Антон Марков от Видин, с който ние говорихме по телефона.

Той твърди, че е прекарвал мебели от Гърция и няма нищо общо със случая.

„ За прокуратурата, доколкото разбирам, няма осъществено престъпление”, сподели Милен Маринов.

Делото против Милен е планувано за 21 май следващата година, а Стефан и Венцислав чакат призовките си.
Българи всеобщо са подсъдими в Гърция за трафик на мигранти В доста от случаите те са продали микробус или камион, с който са транспортирани хората
„ Оттам нататък ще си търсим към този момент правата на по-високо равнище. Дори и против България, тъй като за мен България просто бездейства”, съобщи Стефан Николов.

Преди дни с екипа ни се свърза още един пострадал от транспортна компания в София. Без негово познание, задочно е наказан в Гърция на 10 години затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР