Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил

...
Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Подготовката за изборите върви нормално

Образувано е досъдебно произвеждане по проблема с напускането на Кирил Петков на сдружението " Да запазим Корал ". Това удостовери министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предава Българска национална телевизия. Производството се управлява от Столична дирекция на вътрешните работи, а детайлности по него може да даде прокуратурата, разясни той.

Подготовката за изборите на 9 юни върви обикновено. Има постъпили три сигнала от предходната седмица - 2 за вероятно пазаруване на гласове и един за нарушавания на изборното законодателство, само че те не са доказани все още.

Утре регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи и представители на ДАНС и прокуратурата ще разискват съответни мероприятия, ориентирани против изборните закононарушения.

Вътрешният министър Калин Стоянов разяснява още, че не утвърждава реорганизацията на придвижването в центъра на София. Според него първо би трябвало да се обезпечат подземни паркинги и тогава да се мисли за велоалеи.

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от тенденциозен палеж. Ако има подобен, това ще бъде открито от проверяващите, разяснява Стоянов.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на " Гранична полиция ". Те са закупени по европроект, a цената им е 69 милиона лв.. Автомобилите  ще бъдат разпределени в цялата страна, като в края на годината се чакат още над 300 сходни високопроходими джипове.

От 9 май до 10 юни 2024 година в Министерството на вътрешните работи ще действа непрекъснато открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл [email protected] - за сигнали за нарушавания или възможни закононарушения в изборния развой.

Осигурената спомагателна опция е част от подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения за дейно противопоставяне на закононарушения срещу политическите права на жителите, обезпечаването на сигурността и публичния ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на " Гранична полиция ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР