Ново напрежение по оста президент - правителство. В обръщение към

...
Ново напрежение по оста президент - правителство. В обръщение към
Коментари Харесай

Ново напрежение по оста президент - правителство на фона на конфликта между Русия и Украйна

Ново напрежение по оста президент - държавно управление. В послание към нацията Румен Радев предизвести, че страната ни може да бъде въвлечена в спора сред Русия и Украйна.

" За мен е обезсърчаващо това, което чух. Когато страната ти е атакувана, естествената реакция във вменяемите политически общества е сближение. Независимо от разликите. Ако пък са ти политически отрочета, както стана дума по-рано, още по-малко. Сплотяват се несплотими множители, когато си нападнат. А ние явно сме. ", уточни пиар специалистът и някогашен народен представител Арман Бабикян.

По думите му всички, които сега са на власт, би трябвало да се сплотят. Има война и тя тече три месеца. Глобална можеше да стане от първия миг, в който Путин или външният му министър загатнаха, че могат да си поиграят с нуклеарното копче. Това не го е направил Кирил Петков, а - Путин. В изявлението на Радев не чухме никакви открития, като се изключи че войната е доста неприятно нещо и някакви шарлатани търкат ръчички като в остаряла подигравка в „ Работническо дело ", добави пиар специалистът.

Според журналиста Валери Тодоров репликата на президента за политическите шарлатани не може да се отнесе към премиера Петков. По-скоро мисля, че е един сборен облик на хора от опозицията и ръководещите. Вероятно има поради и някои от публицистите. По-скоро не усетих да има напълно съответни адреси, посочи той.

Относно войната Тодоров разяснява, че тя в действителност има предпоставки да прерасне в по-голям спор. Заради съседството на „ замразени " спорове в близост. Второ - поради мащаба, в който се работи. Трето - тежките оръжия, които се вкарват в този спор. Да не забравяме, че това е световно опълчване на две сили, сподели още Тодоров.

Мнението на някогашния зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев е, че втората фаза на тежката опозиция към този момент е почнала поради решението на членките на НАТО и Съединени американски щати да дават тежки оръжия на Украйна, с което по думите му военните дейности към този момент минават на напълно друго равнище.

Държавният секретар на Съединени американски щати и министърът на защитата на Щатите споделиха ясно какво целят - с увеличение на военната опозиция на Украйна да съумеят да унищожат огромна част от съветската войска, тъй че тя да не може да се възвърне години наред и да не може да взе участие в такива сходни интервенции в района, безапелационен е Керемедчиев.

Тодоров изясни, че прогнозите за дълготрайност на войната се удължават и съобщи, че ще е неприятно, в случай че от войната излезе победител. Това, счита той, значи последващи войни, преразпределение на ползи и упоритости, което е обезпокоителен факт.

Започнаха учения и предислокация на войски. Това е един сюжет, който се пробва да предусети идната фаза на войната. Длъжни сме да го предвидим, сподели журналистът. И посочи, че в случай че победена е армията на Путин споровете в близост ще се появят още веднъж.

Керемедчиев акцентира, че България стартира да играе доста по-важна роля в спора сред Русия и Украйна. Това тежко въоръжение, тези тежки оръжия, които влизат в Украйна - ние ги произвеждаме. Натискът върху нас да предоставяме, колкото се може повече, ще бъде още по-силен, изясни той.

На въпрос има ли риск България да бъде директно въвлечена във войната, някогашният зам.-външен министър съобщи, че от 25 страни членки на Европейския съюз, които доставят Украйна с всякаква военно-техническа помощ, нито една не е въвлечена в действителен спор. Но съветската дезинформация и хибридни офанзиви са извънредно сполучливи у нас. Те съумяват да дестабилизират българската политическа система доста сполучливо, е мнението на Керемедчиев.

Външният министър на Турция, където се водиха договарянията, ясно сподели, че отговорът на НАТО ще бъде гръмотевичен, в случай че влязат и един сантиметър напред. Навеждането не е добра политика, заключи Бабикян.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР