Ново напреждение се зароди между Великобритания и ЕС, след като

...
Ново напреждение се зароди между Великобритания и ЕС, след като
Коментари Харесай

Нов скандал за ваксини между Великобритания и ЕС

Ново напреждение се зароди сред Англия и Европейски Съюз, откакто ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел допусна, че Лондон е забранил целия експорт на ваксини, съобщи ББС.

Мишел изясни обществено, че Англия е въвела " безапелационна възбрана " за експорт на ваксини, създадени на нейна територия. Външният министър Доминик Рааб е писал до Мишел, заявявайки, че такива изказвания са " изцяло погрешни ", оповестява ББС, представена от БГНЕС.

Това е вторият път от началото на годината, в който Англия и Европейски Съюз са в спор по въпроса за производството и разпространяването на коронавирусните ваксини.

През януари Европейски Съюз вкара напълно нова система за надзор върху износа на ваксини поради съмненията си, че фармацевтичните компании изнасят към други страни контрактуваните количества за съюза. Основният обвинен бе британско-шведската компания АстраЗенека, която създава имунизацията на Оксфордския университет. Англия разчита за туширането на пандемията на АстраЗенека и.

Разпространението на имунизациите в Европейски Съюз е доста по-бавно от това във Англия, където са имунизирани с една доза 23 милиона души, което е една трета от възрастното население. По-рано този месец Италия блокира пратката от 250 000 дози на АстраЗенека до Австралия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР