Ново изследване откри, че заниманията с изкуство при децата активират

...
Ново изследване откри, че заниманията с изкуство при децата активират
Коментари Харесай

Заниманията с изкуство развиват висшите функции на мозъка при децата

Ново проучване откри, че заниманията с изкуство при децата задействат невронните мрежи, виновни за наградния механизъм. Особено дейно било драскането, което доста увеличавало кръвния поток през предфронталния кортекс.  Той се намира в региона зад очите и е тази област от мозъка, която контролира висшите функционалности на мозъка, като нашите мисли, усеща и дейности.

По време на проучването учените са поканили както художници по този начин и хора, които не се занимават с изобразяване и изобразително изкуство да рисуват свободно, да драскат и да оцветяват сред линии, нарисувани на хартия. При художниците и хората, които са се занимавали с някакъв тип изобразително изкуство драскането по листа се оказало обвързвано с по-високите равнища на мозъчна интензивност.

“Резултатите от проучването демонстрират, че е евентуално да съществува вътрешно присъщо наслаждение в заниманието с изкуство, което е без значение от крайните резултати, ” споделя доктор Каймал, водещият създател на проучването. “Понякога ние сме прекомерно сериозно настроени към това, което вършим, тъй като сме интернализирали обществените възгледи за това, кое е положително и неприятно изкуство и кой е добър и кой неприятен художник. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР