Ново изследване отхвърля вероятността от наличие на живот в облаците

...
Ново изследване отхвърля вероятността от наличие на живот в облаците
Коментари Харесай

Животът на Венера е невъзможен

Ново проучване отхвърля вероятността от съществуване на живот в облаците на Венера, оповестиха Associated Press, представени от novini.bg.

Учени от Европа и Съединени американски щати оповестиха в понеделник, че в облаците към планетата няма задоволително вода, с цел да поддържа живота подобен, какъвто го познаваме, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изследователите се заели с изследването, откакто през септември предходната година техни сътрудници изненадващо оповестиха, че е допустимо дребни организми да населяват гъстата пелена от мощно киселинни облаци, обгръщащи Венера до 60 километра височина.

Астрономите са употребявали данни от наблюдения на галактически апарати и са открили, че наличието на вода в облаците на Венера е над 100 пъти по-ниско от нужното, с цел да съществува живот като на Земята.

" Това е съвсем в дъното на скалата и е на непреодолимо разстояние от нужното за деен живот ", сподели ръководителят на проучването Джон Холсуърт, микробиолог от Куинс Юнивърсити Белфаст в Северна Ирландия.

Той и сътрудниците му обаче считат, че в облаците на Юпитер има задоволително вода и подобаващи атмосферни температури за съществуване на живот.

" Не споделям, че има живот на Юпитер, даже не споделям, че би могло да има живот там, тъй като той ще се нуждае от хранителни субстанции, а ние не можем да сме сигурни в съществуването им ", акцентира Холсуърт пред публицисти. " Но все пак откритието е проницателно и вълнуващо, изцяло ненадейно ", сподели той
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР