Ново дело са завели родителите на малкия Кристиян от Панагюрище,

...
Ново дело са завели родителите на малкия Кристиян от Панагюрище,
Коментари Харесай

26 000 лв иска семейството на насинения в детска градина...

Ново дело са завели родителите на дребния Кристиян от Панагюрище, непредпазливо станал прочут, откакто беше спретнат насинен от локалната Детска градина „ Пролет “ още след първото си посещаване в групата.

Бащата на детето Георги Налбантов и майка му Грета Радивчева този път претендират за 26 000 лв., които да бъдат платени солидарно от детското заведение и учителката, която е била дежурна по време на случая – Павлина Ерова.

По делото са приложени съдебно-медицинска, психическа и логопедична експертизи на потърпевшото дете. Призовани са очевидци. Първото намерено съвещание е през днешния ден от 10,00 часа пред арбитър Иванка Илинова.

Сагата стартира на 5 септември 2017 година. След първия ден на градинка дребният Кристиян е взет от татко си със синини по лицето, шията и ушите. За случая се разчу, откакто бащата популяризира в обществените мрежи ужасяващи фотоси на контузиите и намерено упрекна Ерова в побой над детето.

Тя пък уверяваше, че не е пипнала с пръст детето и че то е нахапано от друго, по-голямо момче. Разказа още, че тя е жертва, тъй като е била нападната от ядосания дядо на Кристиян – Красимир Налбантов с плесници и закани за ликвидиране.

Прокуратурата се зае да ревизира, само че по този начин и не се потвърди кой е отговорен, по тази причина не беше формирано досъдебно произвеждане.

Семейството на потърпевшото момче беше на първа линия в митинга на родители в Пазарджик с искане за по-строг надзор над работата на детските градини и монтиране на видеонаблюдение в групите. Тогава бабата Теодора съобщи, че не желаят пари от Ерова, а тя да понесе сурово наказване за побоя и да бъдат отнети учителските й права.

Малко по-късно обаче заведоха дело пред Районния съд в Панагюрище за 5 000 лв.. Същевременно по тъжба на учителката за нападението прокуратурата повдигна обвиняване на дядото.

Първото дело завърши още на първото си съвещание, защото на него не се яви никой от фамилията, нито техен представител. Второто приключи с 6 месеца условно при тригодишен изпитателен интервал за Красимир Налбантов.

Историята продължава без изгледи скоро да завърши. Освен новия импортиран от Налбантови иск следва и дело за присъдата на Красимир, който пък апелира решението на панагюрските магистрати. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР