Новият закон влезе в сила от 1 юли тази година.

...
Новият закон влезе в сила от 1 юли тази година.
Коментари Харесай

Уганда въведе данък за ползването на социалните мрежи

Новият закон влезе в действие от 1 юли тази година. По този метод президентът на Уганда Йовери Мусевени желае да ограничи и минимизира безсмислените диалози, клюки, оскърбления и другите сходни.
Жителите на Уганда към този момент не могат просто по този начин да преглеждат Фейсбук другите обществени мрежи. В тази африканска страна те първо би трябвало да заплатят налога за достъп до тях.

За приемането на достъп до Фейсбук, WhatsApp, Viber, YouTube, Skype, Twitter и другите сходни мрежи, всеки ден би трябвало да се заплащат по 200 шилинга ($0,0531) . Въпреки че решението на президента на Уганда се подлага на критика от някои консуматори, служителите го смятат за положително. Министърът на финансите на Уганда даже пресметна, че събраните по този метод налози ще понижат и даже ще стопят държавния дълг на Уганда. Според тези пресмятания, в страната със 17 милиона дейни консуматори е допустимо да се съберат по $19 от всеки консуматор. Брутният вътрешен артикул на Уганда за 2016 година е $615 на човек.

Местните интернет и мобилни оператори оповестиха, че са подготвени за новия налог. Те могат да блокират достъпа до тези уеб запаси, който да бъде даден след заплащането на признатия налог.

Уганда не е единствената африканска страна с сходен налог. Подобни закони вкарват Кения и Танзания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР